Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita reinhardt's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.09.2012
  Postari in forum
  1

  Sarcina RH negativ

  Buna ziua! Sunt insarcinata in 30 de saptamani si am RH negativ. Si sotul meu are RH negativ. In urma cu 1 an am suferit un avort spontan si nu am facut imunizare. Nici la aceasta sarcina nu am facut imunizare, medicul nu mi-a recomandat sa fac analize . Poate fi afectat bebele de faptul ca am avut un avort si am Rh negativ?

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata roxie's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2008
  Postari in forum
  2.054
  Daca amandoi aveti rh negativ, nu este nici o problema pentru tine sau copil.

 3. #3
  Floricica Novice qwer1's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.12.2009
  Postari in forum
  597
  Din cate stiu, daca ambii parinti au Rh negativ si copilul va avea tot Rh negativ deci nu este niciun pericol. Era periculos daca unul din parinti avea Rh negativ si unul pozitiv. Asta stiu de la o cunostinta care s-a aflat in aceeasi situatie, copiii nu au avut de suferit(are 2 copii) si nici ea nu facuse imunizare (medicul i-a spus ca ar fi inutila procedura in cazul ei). Sarcina usoara in continuare!

 4. #4
  mada_lyna
  Guest
  pai copilasul tau va avea sigur rh negativ, avand si tu si sotul tau rh negativ. deci nu este niciun [ericol.

 5. #5
  Floricica Nou Venita mmonikamm's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.11.2009
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  78
  imunizare se face doar atunci cand exista incompatibilitate de RH: sa spunem ca tu ai fi avut RH pozitiv, iar partenerul Rh negativ.

  https://www.copilul.ro/sarcina/probl...ina-a9984.html


  "Daca o femeie cu Rh negativ (fara antigeni D in sange) a mai fost expusa sangelui cu Rh pozitiv (intr-o sarcina anterioara, cezariene sau avorturi), organismul acesteia ar putea dezvolta anticorpi care ataca sangele cu Rh pozitiv. De aceea, a doua sarcina a unei femei cu Rh negativ face posibila amestecarea sangelui mamei cu cel fatului. In aceasta conjunctura, incompatibilitatea de Rh poate cauza probleme diverse, de la un obisnuit icter neonatal pana la moartea fatului in uter."

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari