Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.07.2007
  Localitate
  CRAIOVA
  Postari in forum
  5.777

  Idee Diabetul in sarcina

  Diabetul gestational este diabetul aparut la unele femei in timpul sarcinii din cauza insuficientei organismului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine o glicemie (cantitatea de glucoza din sange) in limite normale. Glicemia creste de obicei intre saptamanile 24 si 28 de sarcina.
  Diabetul gestational este diferit de celelalte tipuri de diabet, prin faptul ca apare in timpul sarcinii si dispare dupa nastere. Alte tipuri de diabet, tipul I si tipul II, se mentin toata viata.
  Acest tip de diabet este factor de risc pentru aparitia hipertensiunii in timpul sarcinii. Copilul poate avea greutate crescuta la nastere, lucru care complica nasterea naturala. Femeile care au avut diabet gestational in timpul unei sarcini au risc crescut de a face diabet si la sarcinile urmatoare, si au risc mare de a dezvolta diabet de tip II la mai putin de 5 ani de la nastere.

  Simptome
  Cele mai frecvente simptome in diabetul gestational sunt setea, mictiuni (urinari) frecvente, senzatie de foame, vedere incetosata. Totusi la majoritatea pacientelor nu exista simptomatologie. Uneori simptomele pot trece neobservate, pentru ca urinarile frecvente si foamea crescuta apar frecvent in timpul sarcinii normale. In cazul in care simptomele sunt prezente, poate fi un indiciu ca diabetul era prezent inca inainte de sarcina.

  Tratament

  Expectativa - Expectativa reprezinta evaluarea clinica pe o perioada de timp fara a se face tratament. Aceasta nu este indicata in cazul gravidei cu factori de risc pentru diabet gestational. Expectativa nu este de asemenea indicata nici in cazul in care gravida este tratata cu insulina, iar simptomele de hipoglicemie nu se remit in ciuda terapiei. Este necesar ca in acest caz gravida sa se prezinte la camera de garda.
  Exercitii fizice - Activitatea fizica regulata, moderata pe parcursul sarcinii determina utilizarea eficienta a insulinei si mentine glicemia in valori normale. De cele mai multe ori activitatea fizica regulata si dieta sunt singurele masuri pentru tratarea diabetului gestational. In cazul in care exercitiile fizice si dieta mentin glicemia in limite normale, terapia cu insulina nu este necesara. In cazul administrarii de insulina este nevoie ca gravida sa aiba tot timpul la dispozitie ceva dulce, pentru a preveni simptomele hipoglicemiei ce pot aparea in cursul activitatii fizice.
  Monitorizarea glicemiei - Monitorizarea la domiciliu a glicemiei se face de 4 ori pe zi la gravidele cu diabet gestational fara tratament cu insulina - inainte de micul dejun si la 1-2ore dupa fiecare masa si de 6 ori pe zi in cazul gravidelor tratate cu insulina - inainte de fiecare masa si la 1-2 ore dupa. Monitorizarea este indicata sa se faca cu aparate ce masoara glicemia, nu cu testere din hartie, deoarece acestea sunt mai putin sensibile. Nivele mai mari decat cele indicate ale glicemiei cresc riscul de aparitie a complicatiilor atat la copil cat si la mama.
  Modificata de denyy10; 26.10.2010 la 11:23:27.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari