Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Anemia in timpul sarcinii

  Anemia in timpul sarcinii in general apare in cazul sarcini multiple, a hemoragiilor dinaintea sarcinii, a carentelor alimentare si al infectiilor urinare. Se manifesta prin paloarea pielii, vertij, varsaturi sau diaree, astenia.

  Daca exista o anemie inainte de sarcina, aceasta se va agrava in timpul sarcinii si trebuie tratata cu seriozitate deorece poate duce la suferinta fetala sau nastere prematura.

  In se vor face analize de sange care vor stabili care sunt carentele si in baza lor medicul va stabili un tratament adecvat.

  Eu am avut noroc pentru ca analizele au iesit mereu bune si nu a fost cazul de anemie. Medicul mi-a explicat ca atata timp cat am o dieta echilibrata coprpul meu va avea tot ce este necesar si la fel si bebe isi va lua din alimentatia mea toate vitaminele, mineralele, proteinele de care are nevoie ca sa creasca mare.

  Voi v-ati confruntat cu anemia in timpul sarcinii?

 2. #2
  oanachampion
  Guest
  Da... ma rog, eu m-am confruntat cu anemia din frageda pruncie, niciodata n-am stat bine cu fierul, am fost suspecta de thalassemie (n-am, slava cerului) etc. In sapt a 7-a de sarcina am ajuns la spital, pt ca sangeram. Medicul de acolo si-a dat seama ca nu-i totul in regula doar uitandu-se la mine (imaginati-va o piele aurie/maslinie/mediteraneeana, care e mai alba si decat pielea alba normala... asa arat eu si am aratat asa intotdeauna ), asa ca a cerut si analize de sange (pe langa ecografii)... Nivelul fierului era la 7,9, in loc de 12, cum e normal... Dat fiind ca eram insarcinata cu gemeni, mi-a zis sa iau fier in fiecare zi, pana la sfarsitul sarcinii, in cantitati industriale (800% din cantitatea necesara unui om normal). In ultimul trimestru, dupa tot tratamentul ala, ajunsesem la 10,2, super realizare!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari