Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita liaali's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.02.2007
  Postari in forum
  4
  Eu sunt insarcina in 16 sapt si 3 zile, si de cand am aflat ca sunt insarcinata (6 saptamani) am fost a data pe luna la medicul ginecolog. In afara de echo transvaginala si analize de sange (la prima consultatie) nu mi-a facut nimic. Medicul de familie m-a masurat, cantarit, luat tensiunea.

  Este normal ca in fiecare luna sa faci echo vaginala? Ce pp consultul lunar la medicul ginecolog? Nu ar tr sa palpeze burtica, sa asculte cu stetoscopul, si altele.

 2. #2
  Floricica Debutanta cristina stan's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.02.2007
  Postari in forum
  1.133
  buna!eu sunt insarcinata in24 sapt.sipot spune k in afara de eco.,analizeele de la inceput la sange n-am facut altceva.deabia acum o sapt a inceput sa-mi palpeze burtica. aaa am mai facut si testul dopller.as vrea insa sa mai fac testul toxoplasmozei pt k am pisicute.[floare galbena]

 3. #3
  Floricica Nou Venita muguet_27's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.01.2007
  Postari in forum
  152
  Nu ai de ce sa iti faci griji. Eu sunt in 36/37 de sapt si am facut la inceput eco la 2 luni. Dar, daca medicul tau simte ca este necesar, iti va face in fiecare luna. Nu face nici un rau bebeului, ci afli din timp de eventuale probleme. Medicul ginecolog vede daca colul ramane inchis, daca s-a scurtat si daca au mai aparut si alte probleme.
  Iar Doeppler se face doar daca la eco normal vede vreo problema la bataile inimii. Eu nu am facut Doeppler, ca nu a fost nevoie.
  Ai sa mai faci analize de sange in ultimul trimestru.
  Sarcina usoara si ai grija in medic...sau daca te face sa te simti mai bine, incearca sa mai afli cate una alta despre el, despre spital.
  Pupici

 4. #4
  Floricica Avansata clauditza28's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.12.2006
  Postari in forum
  1.845
  buna! normal nu se face vaginala (ecografia), si se face cu aparatul ala pe deasupra, pe burta. am inteles ca ecografia vaginala poate influenta intr-o mica masura pe fat.
  analizele de sange este bine sa se faca in fiecare trimestru. este bine de stiut ca totul e in regula si e bine de stiut nivelul calciului si al fierului, foarte importante. masuratul si cantaritul e treaba medicului de familie.
  nici pe mine nu prea ma controleaza ginecologul, in afara ca ma pune tot timpul pe masa ca sa vada daca nu mi- s-a deschis colul( din cauza durerilor de burta) dar nu ma ingrijorez fiindca ma consulta ca lumea medicul de familie. isi face treaba exemplar, fara graba, chit ca e negru de oameni la usa lui! am sa-l recomand si la alte fete!

 5. #5
  Floricica Avansata clauditza28's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.12.2006
  Postari in forum
  1.845
  eu maine mai merg iar la ginecolog si va spun in ce a constat controlul! ce super ar fi sa-mi spuna si ce este bebe! in privinta asta am auzit ca are ochiul format! in luna ianuarie n-am fost la ginecolog, ca mi-a facut medicul de familie si ecografia, ca are si ecograf!

 6. #6
  Floricica Nou Venita muguet_27's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.01.2007
  Postari in forum
  152
  Da, asa e cu ecografia vaginala, desi si mie mi-au facut una la inceput, insa nu doctora la care sunt acuma.
  A durut ca naiba aia.
  Cat despre analize in fiecare trimestru, eu abia la tine am auzit asta. Asa ti-a zis medicul?

 7. #7
  Floricica Avansata ramona mag's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.12.2006
  Postari in forum
  1.484
  se fac analize de sange la 3 si 6 luni

 8. #8
  Floricica Senior georgilivia's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.09.2006
  Postari in forum
  2.985
  Mie mi-a facut meducl de familie analize de singe cind am anuntat-o, deci pe la 7 saptamini, si apoi la 7 luni.
  Echo vaginal nu ar tebui sa se faca decit eventual la inceput.
  Apoi echo abdominal, pe burta.
  Mie imi facea ginecologul cind echo, cind control ca sa vada colul, ca am pornit cu o sarcina joasa, si asa a fost pina la final, cu un col ff scurt.
  Pina la 6 luni am fost cu amenintare de avort spontan, si am stat mai mult prin paturi, fotolii pat, canapele etc.
  Scuzati, am fost un pic off topic. sorry

 9. #9
  Floricica Senior ghizza's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2007
  Postari in forum
  4.620
  mie in primele 3 luni mi a facut numai eco vaginal, dar nu a durut deloc....dar am inteles ca de acum gata, numai deasupra burticii eco!
  nici pe mine nu m a consultat, numai eco, si de aceea , va mai intreb inca o data,,,are ecograf performant..... isi poate da seama de eventualele probleme, de lungimea colului, daca e deschis sau nu, si din ecografie? cred ca nu risca sa fie ceva in neregula nu?mai ales ca am o sarcina cu probleme si iau trat de mentinere de la inceput!
  eu analize am facut in a doua luna, acum sunt intr a 4 a , nu stiu cand mai trebuie sa fa, imi va spune medicul.
  cantarit, tensiune, si mie tot medicul de familie, mi le face!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari