Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Senior fly82's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.02.2012
  Postari in forum
  2.759

  Antibioticele si sarcina

  buna ziua

  am facut un tratament cu antibiotice si as vrea sa stiu dupa ce perioada am voie sa raman insarcinata.

  am luat 10 zile Ciprinol si 10 ovule cu ampicilina(dupa terminare menstriuatiei)

  Astazi sunt in a 26 zi de la inceputul menstruatie, iar mentruatia vine la 30-31 de zile. Prima zi a fost 16 ianuarie

 2. #2
  Floricica Novice qwer1's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.12.2009
  Postari in forum
  597
  Cred ca ar trebui sa contactezi medicul ginecolog pt a-ti raspunde la aceasta intrebare. Ciprinolul e contraindicat in sarcina, deci ar fi mai bine sa nu te bazezi decat pe raspunsul unui cadru medical in cazuri de genul acesta.Sanatate!

 3. #3
  Floricica Novice gongi's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.11.2010
  Postari in forum
  508
  Eu stiu ca antibioticul de elimina din organism in 48 de ore de la ultima administrare dar pentru siguranta ta ar fi totusi bine sa contactezi medicul ginecolog. Personal eu cred ca nu sunt probleme si mai stiu totodata ca sunt putine cazurile in care se ramane insarcinata din prima luna de neprotejare. Eu am luat antibiotic si pe sarcina dat de medic pentru o infectie urinara. A fost recomandat inca din saptamana a 6 de sarcina dar am asteptat pana in 14 saptamani sa mi l administrez din diferite considerente care bineinteles erau gresite. Am riscat mult mai mult stand asa decat daca luam anibioticul la momentul recomandarii.

 4. #4
  Floricica Novice simonacio's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.08.2011
  Postari in forum
  564
  antibioticele sunt periculoase pentru ca pe langa "bacteriile rele", le omoara si pe cele bune care pot fi necesare dezvoltarii copilului. dar in primele saptamani de sarcina ele nu au efect asupra sarcinii si nici dupa 16 saptamani (bineinteles sa nu fie prea puternice). eu am luat antibitic dupa amniocenteza recomandat de medic si eram in sapt. 18 la recomandarea medicului. multa bafta!

 5. #5
  Floricica Debutanta llorikiss's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.08.2011
  Postari in forum
  693
  Cel mai indicat e sa consulti un medic ginecolog.

 6. #6
  Floricica Avansata florizarnovean's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.10.2007
  Localitate
  Brasov
  Postari in forum
  1.753
  Antibioticele pot avea un efect foarte grav in primele luni de sarcina, atunci apar cele mai mari malformatii la copii. Sunt putine care se dau in sarcina si majoritatea medicilor incearca evitarea administrarii lor. Numai cand altfel nu se poate se dau. Eu am vazut destui copii cu malformatii groaznice dupa ce mamele primisera antibiotic, in special tetraciclina. Parerea mea este cu cat mai putine medicamente luati in timpul sarcinii cu atat mai bine, dar nici unul fara recomandarea medicului.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari