Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Triplu test

  Triplu test este o investigatie non-invaziva care se efectueaza in trimestrul II de sarcina in saptamanile 15-18.
  Pentru triplul test se va recolta sange, viitoarea mamica va fi cantarita si i se va face o ecografie. Valorile rezoltate de la analizele de sange, cu cele de la ecografie si cu greutatea mamicii (se mai ia in considerare si daca este vorba de o sarcina gemelara deoarece atunci valorile sunt altele) se analizeaza impreuna iar rezultatele reprezinta statistici cu procentaj de risc pentru defecte de tub neural precum spina bifida sau boli genetice precum sindormul Down.
  Daca procentul de risc este ridicat in cazul acesto afectiuni asta nu inseamna cu certitudine ca bebelusul sufera de aceste afactiuni, trebuie sa fie bine inteles faptul ca aceste rezultate reprezinta doar un procent de risc.
  In cazul in care procentul de risc este ridicat se recomanda efectuarea de investigatii suplimentare cum este amniocenteza, ale carei rezultate sunt mult mai concludente.

  Eu triplul test l-am facut la Institul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si pentru ca am avut o trimitere speciala l-am facut graturit. Din cate am inteles sunt anumiti medici care au colaborare cu acest insitut si cu o astfel de trimitere speciala gravidutele pot beneficia de acest test gratuit. Altfel, in 2008 cand am facut eu am inteles ca pretul era undeva la 150 de lei.

  Voi ati facut triplul test? Unde l-ati facut si care au fost costurile?

 2. #2
  Floricica Veterana andreea_p's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2008
  Localitate
  GIURGIU
  Postari in forum
  18.581
  da l-am facut la spitalul giulesti pt ca acolo era medicul meu si acolo mi s-a urmarit sarcina , m-a costat 50 ron acum 1 an si 10 luni!am avut trimitere de la medicul ginecolog si cu eco facuta in ziua aceea

 3. #3
  Floricica Nou Venita ilincansc's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.07.2010
  Postari in forum
  8
  Eu l-am facut la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si a Copilului si se face intr-adevar gratis... dar probabil ca numai anumiti medici te pot trimite acolo

 4. #4
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  Da sunt anumiti medici care au colaborare cu Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si cu o hartie de la ei pe care sunt trecute analizele si parametrii de la eco il poti face gratuit acolo

 5. #5
  ADY_ELA
  Guest
  Buna mamici.
  Si eu trebuie sa fac triplu test si eco morfologica.
  Va rog sa-mi spuneti care sunt medicii care-mi pot da trimiterea speciala pentru a face aceste analize gratuit la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului .
  Multumesc mult.

 6. #6
  ADY_ELA
  Guest
  Dragele mele mamici orice medic ginecolog daca vrea, poate completa formularul pentru triplu test de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului . Mentionez ca este gratuit.
  Topolog m-a refuzat categoric, asa ca voi merge la Marinescu.
  Atentie In momentul cand mergeti sa faceti triplu test, trebuie sa aveti o ecografie care sa nu fie mai veche de 7 zile.
  Aveti grija de voi.

 7. #7
  Moderator Floricica Senior ankag's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.01.2010
  Postari in forum
  2.561
  Eu nu am facut triplul test si am o intrebare pentru cele care s-au hotarat sa il faca. In caz ca aflati ca e posibil ca bebelul sa aibe una din bolile respective ce faceti?
  Amniocenteaza este o procedura cu risc de avort sau infectarea sacului amniotic ce duce la pierderea sarcinii.
  Si daca va asumati riscul pentru amniocenteza si rezultatele ies tot prost... adica e bebe bolnav, faceti avort?

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari