Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Testul de alfafetoproteina (AFP)

  Testul de alfafetoproteina (AFP) este un test care la fel ca si triplul test ajuta la depistarea posibilelor defecte de tub neural precum spina bifida sau a bolilor genetice precum sindormul Down.

  AFP este produsa de ficatul bebelusului si se regaseste in sangele viitoarei mamici iar testul se face asemenea triplului test in saptamanile 15-18 de sarcina iar rezultatele obtinute pot determina daca este necesara sau nu efectuarea unei amniocenteze care este o procedura invaziva.

  Valori la limita superiaora ale AFP pot indica un defect congenital insa valori la limita inferioara pot indica prezenta sindromului Down. Ca si la triplul test, rezultatele testului AFP nu reprezita certitudinea aparitiei acestor afectiuni si necesita investigatii sumplimntare precum amniocenteza.

  Eu nu am facut decat triplul test care a iesit in procentaje normale si atunci nu au fost nevoie de investigatii ulterioare.

  Voi ati facut acest test? Unde se poate face si care sunt costurile pentru acest tip de test?

 2. #2
  Floricica Veterana andreea_p's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2008
  Localitate
  GIURGIU
  Postari in forum
  18.581
  avand in vedere ca triplul test a iesit bine nu mi s0a mai recomandat si acest test

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari