Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita iulia05's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.03.2009
  Postari in forum
  5

  Exclamatie Citomegalovirus IgM-pozitiv

  Buna ,
  Pe scurt "cazul" meu este urmatorul: in aprilie 2009 am pierdut o sarcina la 9 saptamani. In octombrie 2009 am facut un set de analize, la recomandarea medicului, incercand sa vedem starea de sanatate si daca am putea descoperi ceva care a intervenit in incetarea in evolutie a sarcinii (motivul pierderii).
  Printre rezultatele analizelor efectuate am descoperit IgM-ul pozitiv la citomegalovirus.
  Mi s-a recomandat sa astept 6 luni pana la o noua repetare de analize si in functie de rezultat ...procreerea. M-au sigurat ca in acest timp se formeaza anticorpii si ca totul va fi bine...
  Am consultat inca 3 medici care mi-au zis acelasi lucru: 6 luni pauza.
  Din ce am citit pe net "mamicile" descopera aceasta cauza in momentul cand sunt deja insarcinate si li se recomanda testul de aviditate si apoi amniocenteza.
  Au trecut cele 6 luni si am refacut analiza PENTRU CITOMEGALOVIRUS - IgM (metoda ELISA, asta se face la SANADOR) si pe rezultat sunt trecute valorile parametrilor astfel:
  negativ<1,0
  pozitiv>1,2
  echivoc 1,0-1,2)

  Rezultaul:3,70. Adica POZITIV.

  In octombrie 2009, IgM a avut valoarea 2,99 . Acum, mai 2010 are valoarea 3,70. Adica a crescut in loc sa scada!!!!
  Ce sa fac, unde sa merg? Vreau sa raman insarcinata, dar fara sa risc de malformatii, ce pot face?
  Am fost la urgenta la Polizu si dona doctor pe care am intalnit-o a ramas masca, a spus ca nu stie ce sa-mi raspunda, mi-a lasat nr de telefon sa o sun si incearca sa se consulte cu alti colegi....
  Astept raspuns si va multumesc mult de tot.

  Iulia.

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Buna Iulia.
  Nu am avut personal o astfel de experienta.Dar poate te inbarbateaza cat de cat ceea ce iti spun.Am o prietena care isi dorea tare un bebe.Inaintre de a ramane insarcinata a luat decizia sa faca analize amanuntite si asa a descoperit infectia cu citomegalovirus.Nu stiu ce tratament a urmat dar a luat ceva.A refacut analizele si erau ok.Apoi a ramas graviduta.A mai facut analize insarcinata fiind si a reaparut infectia cu citomegalovirus.Vestea a fost devastatoare...Era vorba de o sarcina tare dorita si prima.A plans , s-a framantat , ma intreba ce as face in locul ei, daca as avorta sau nu...I-am zis ca nu am nici taria sa ma gandesc cum ar fi sa fiu pusa sa iau o asemenea decizie dar sa ma aflu chiar in situatia ei...era tare greu sa ii dau un sfat...Si eu am un baietel pe care l-am facut cu tratamente si stiu ce dura este o deceptie...dar pana la urma a ales sa Il lase pe Dumnezeu sa ii decida crucea ce o va avea de dus.Si a pastrat sarcina.La 22 de saptamani a facut amniocenteza si a iesit rezultatul ok.Acum are o splendoare de fetita de 3 luni jumate dulce si sanatoasa, fara nici o malformatie si cu o evolutie de crestere excelenta.Lasa-mi un mesaj privat cu nr tau de tel si poate iti fac legatura cu ea sa vorbiti mai multe.Doamne ajuta!

 3. #3
  Floricica Nou Venita iulia05's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.03.2009
  Postari in forum
  5
  Am refacut analiza la Babes, clinica particulara, (si pt IgG si IgM) si in cateva ore mi-a dat rezultatul. Incercasem si la cel de stat, dar se pare ca acolo colectau analizele pana intruneau nr de 50 de probe, cat continea setul si abia apoi le trimiteau la laborator. Asa ca am preferat ca sa platesc.
  Se pare ca rezultatul iesise tot pozitiv. Faptul ca IgGul era f mare le-a dat de gandit si faptul ca s-au mai confruntata cu pb asta in trecut, fiind vorba chiar de colege de-ale lor. Mi-a explicat lucrul acesta dna doctor de la laborator, pe care am gasit-o acolo seara, nu plecase. Au lucrat analiza prin alta metoda, metoda ELFA, si ne-a explicat ca sunt niste interferenta care dau rezultatul fals-pozitiv.
  La Sanador se foloseste metoda ELISA.
  Tototdata mi-a recomandat o alta analiza la Institutul de virusologie Stefan Nicolau, numita Antigen PP 65 (care se pare ca doar acolo se poate face, la Babes nu au reactivii necesari...). Tot ea mi-a recomandata si o analiza de ADN pentru a vedea incarcatura virusologica sau ceva de genul....
  Am facut analiza Antigen PP65 si astept rezultatul, dar acolo mi-au recomandat tot testul de ADN la Genetic Lab. Se pare ca este singurul unde se face.... Medicul de la Stefan Nicolau mi-a spus ca e pe fond de stres, CA CMV-UL ESTE O BOALA A STRESULUI CARE SE REACTIVEAZA IN CONDITII DE STRES, spune sa ma linistisesc ca sigur nu e nimic de genul acesta, dar mi-a zis ca sa ma asigur pot face analiza de ADN.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari