Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Novice mada10's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.06.2012
  Postari in forum
  319

  Analize sange in sarcina

  gama torch este necesara si obligatorie? pt ca m-am interesat si costa mult si chiar nu-mi permit doar dintr-un salariu plus ca mai stam si in chirie..astept raspunsuri de la voi....va multumesc

 2. #2
  Moderator Floricica Debutanta snowdance22's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.08.2010
  Localitate
  Alicante
  Postari in forum
  1.161
  necesara este...obligatorie...din cate stiu, nu...
  Sindromul Torch este un grup de infectii cu risc crescut in sarcina si care pot fi contactate in aceasta perioada, punand in pericol viata fatului:
  • Toxoplasmoza;
  • Alte infectii (sifilis, hepatita, virus Epstein-Barr, varicela etc.);
  • Rubeola;
  • Citomegalovirus;
  • Herpes simplex.
  Simptomatologia este de cele mai multe ori asemanatoare, indiferent de infectia propriu-zisa. Cele mai frecvente semne si simptome sunt febra, alimentatia dificila, petesiile sau echimozele la nivelul mucoaselor si/sau tegumentelor, marirea in volum a splinei, a ficatului (hepatosplenomegalie), icter (colorarea galbuie a mucoaselor, tegumentelor, conjunctivelor), tulburari de auz, anomalii la nivelul ochilor si alte simptome mai putin specifice.

  Toate infectiile determina afectari oculare, nervos centrale si tegumentare si se caracterizeaza in special prin aparitia:
  - Corioretinitei (inflamarea coroidei si a retinei oculare) - apare mai ales in infectiile cu Toxoplasma si Cytomegalovirus.
  - Microcefalie (tulburare in care diametrul capului este mai mic decat media normala pentru varsta si sexul pacientului).
  - Calcificare cerebrala focala (aparitia unor depozite de calciu in diverse regiuni ale creierului).

  In general, mama are simptomatologie minora, putin exprimata clinic sau uneori doar febra moderata. Infectia este severa in cazul fatului, avand prognostic nefavorabil, iar uneori determina avortul spontan.
  Infectia poate sa apara oricand pe parcursul sarcinii iar transmiterea ei se face pe cale sangvina (hematogena) indiferent de trimestrul de sarcina.

  daca poti, eu personal consider ca e bine sa o faci, cu toate ca in prezent putini medici o recomanda, dat fiind faptul ca exista analiza specifice pentru fiecare tip de infectie mentionata mai sus in parte.

 3. #3
  Floricica Novice mada10's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.06.2012
  Postari in forum
  319
  multumesc pentru raspuns dar eu m-am interesat si ma costa 400ron si chiar nu dispun de banii astia tinand cont ca am platit si ecografie si alte cheltuieli

 4. #4
  Moderator Floricica Debutanta snowdance22's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.08.2010
  Localitate
  Alicante
  Postari in forum
  1.161
  de ce se plateste? scuze, poate ti se pare o intrebare tampita, insa eu nu am avut tangenta in sarcina cu Romania... aici daca te trimite ginecologul sa faci o analiza e gratis totul... (cu asigurare, bineinteles)

 5. #5
  Floricica Novice mada10's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.06.2012
  Postari in forum
  319
  aici in afara de niste analize pe care le faci gratis(dar daca le-ai plati nu fac mai mult de 80 ron) totul se plateste.....si am si eu asigurare

 6. #6
  Floricica Debutanta nicodimionelia's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.02.2010
  Postari in forum
  614
  o sarcina in ziua de azi costa f mult chear daca esti sau nu asigurat.....eu le-am facut ca asa mi-a zis doctorul si tot in jur de 400 am platit...astazi am facut morfologia 4d 350 lei...eheee pana nasc se mai duc bani....stau si ma gandesc, femeile de la tara oare ce fac?? cunosc o vecina care este insarcinata in 24 sapt. si a fost doar odata la control...acum cica se mai duce cand naste....

 7. #7
  Floricica Nou Venita cosminaa's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.07.2012
  Postari in forum
  2
  ai dreptate si eu cunosc foarte multe care nu merg nici la control ce sa mai zici sa mai faca analize peste analize si eu cand ma gandesc cati bani am cheltuit pana acum ca am doar 8 saptamani...

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari