Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita immPR's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.04.2015
  Postari in forum
  1

  Legea divortului - copii rapiti de catre tata - legea este permisiva, iar copiii sunt traumatizati

  Buna ziua,

  numele meu este Calin Iulia, si sunt una din mamele disperate din Romania ale caror copii, in timpul unui divort, au fast rapiti de catre tata. Conform legii in vigoare nu se poate vorbi despre rapire intrcat tatal are aceleasi drepturi cu mama, insa drepturile mamei sunt anihilate de tata, intrucat impiedica orice contact al mamei cu copii. Unde sunt drepturile mamei in acest caz? Copiilor le este indusa apoi o imagine deformata a mamei, pentru a refuza intoarcerea in mediul anterior plecarii de acasa. In cazul meu, copii au plecat in data de 10.04.2015, si nu am mai avut contact, nici macar telefonic cu ei , pana in data de 20.04.2015. In data de 20.04.2015 instanta a decis amanarea Ordonantei de urgenta pana in data de 07.05.2015. Tatal a venit apoi cu copii la usa si cu o multime de rude, generand un scandal teribil, pentru a speria copiii si pentru a le fundamenta ideea refuzului de a se intoarce acasa. Copii mei erau total transformati, strans tinuti de manute de catre bunica paterna care le dicta ce sa faca si sa spuna. Continuarea vietii in aceasta situatie va genera dupa parerea mea traume la nivel psihologic greu de reparat. Mai mult, copiii au lipsit dupa vacanta timp de o saptamana de la scoala si gradinita; eu nu stiu daca vor fi dusi la scoala/gradinita saptamana viitoare. Am constat ca nu sunt singurul caz, mai sunt multe mamici in situatia mea.
  Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:

  - care este impactul la nivel psihologic asupra copiilor pe termen lung si scurt?
  - cat de mult va afecta psihicul copiilor aceasta situatie?
  - ce masuri trebuie sa iau astfel incat sa pot rasturna trauma iar copiii sa isi continue viata in conditii de liniste si pentru a le mentine afectul la nivel normal ?
  - ce modificari psihologice datorate despartirii de mama pot apare pentru copiii ?

  Din punct de vedere legal am luat pana acum toate masurile necesare. Va pot furniza orice alta informatie necesara. Repet , legislatia in vigoare nu considera rapire in cazul in care tatal ia copii si ii muta din mediul lor, fara stirea mamei, facandu-i acesteia contactul cu copiii imposibil!!!

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata roxie's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2008
  Postari in forum
  2.054
  Faptul ca nu au fost dusi la scoala desi vacanta s-a terminat este destul de grav. Ar trebui sa fie evaluati copiii de catre un psiholog dupa aceste intamplari si sa reiasa din evaluare ca au fost traumatizati de purtarea tatalui. Numai un psiholog iti poate spune ce urmari au avut saptamanile astea asupra psihicului lor.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari