Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita andeoza's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.04.2013
  Postari in forum
  3

  Stimulentul de 500 lei

  Buna ziua,
  Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns.
  Sunt in ccc din data de 01 mai 2013, bebe a avenit pe lume in data de 25 ianuarie 2013 si am solicitat ccc pe 2 ani. Din motive personale sunt nevoita sa ma reintorc la servici mai devreme dar nu stiu cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia de stimulentul de 500 lei. Am inteles ca in urma modificarilor aduse la legea maternitatii pentru parinti care au solicitat ccc pe 2 ani ar trebui sa ma intorc la servici dupa ce bebe implineste 1 an, Este corect asa, adica ar trebui sa solicit intoarcea la servici cu data de 01.02 2014 sau as putea sa ma intorc si mai devreme si sa beneficiez de stimulent pana ce bebe implineste 2 ani?
  Multumesc!
  O zi buna!

 2. #2
  Floricica Debutanta Hayeti's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.06.2011
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  1.068
  Uite ce am gasit eu:

  Perioada de acordare a stimulentului de insertie


  Conform Legii nr. 166/2012, in functie de durata concediului de crestere a copilului pentru care a optat parintele, stimulentul de insertie se va acorda astfel:

  1. Parintii care au optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 1 an si obtin venituri impozabile inainte ca minorul sa implineasca varsta de 1 an, au dreptul la stimulentul de insertie pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

  2. Parintii care au optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani si obtin venituri supuse impozitarii dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, au dreptul la stimulentul de insertie pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.

  3. In cazul copilului cu handicap, stimulentul se poate acorda oricand, pe toata durata, parintelui indreptatit, pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil.

 3. #3
  Floricica Debutanta Hayeti's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.06.2011
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  1.068
  Uite ca acum vin eu cu o intrebare pe acest subiect...pt. ca nu am avut rabdare sa caut pe net...si ce am gasit, nu m-a lamurit.....
  Eu m-am reintors la serviciu cand copilul avea 10 luni...prin urmare, am beneficiat de stimulent de insertie 500 RON +200 RON alocatia. Acestea se primesc retroactiv....in cazul meu, pe 16 ale lunii primesc suma aferenta lunii anterioare....
  Daca copilul a implinit 2 ani pe data de 21 decembrie...pe 16 ianuarie mai primesc stimulentul 500 RON + alocatia 200 RON? Sau trecem direct la 42 ron? Sau primim cota pt. zilele pana la implinirea varstei?

  Multumesc frumos!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari