Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita kmy.black's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.10.2010
  Postari in forum
  12

  Revenirea mamei la munca insarcinata din nou!!

  buna ziua!!
  as dori si eu o informatie in legatura cu legislatia in vigoare in privinta mamelor care se intorc la serv dupa perioada de 2 ani de crestere a copilului, precizez ca mama la momentul intoarcerei ar fi insarcinata din nou , cu aproximatie, in 5 luni( mai exact 20 de sapt)
  exista riscul ca dupa prima luna( care am inteles k este obligat angajatul sa te primeasca) sa i se desfaca contractul de munca?
  i-ar fi de vreun ajutor un medical dupa aceasta luna pana la intrarea de drept in prenatal?
  sau se poate cere revenirea la serv pana in 12 sapt de sarcina( am inteles k sarcina se anunta la serv dupa 12 sapt), si apoi anuntarea celei de a doua sarcina?daca s-a ales optiunea de crestre pt 2 ani se poate beneficia de suplimentul de 500 in cazul revenirii la munca dupa un an si 9 luni?
  va multumesc!

 2. #2
  Floricica Novice simonacio's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.08.2011
  Postari in forum
  564
  stimulentul de 500 lei nu se acorda decat in cazul revenirii la serviciu inainte de a implini copilul un an.
  daca esti insarcinata teoretic nu poate sa-ti desfaca contractul de munca, ca o sa ii anunti ca esti insarcinata imediat ce te duci la serviciu. poti de asemenea sa-ti iei concediu medical daca vrei. sarcna usoara!

 3. #3
  Floricica Nou Venita kmy.black's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.10.2010
  Postari in forum
  12
  multumesc mult! am intels k patronii pot invoca restructurarea postului si atunci se incheie contractul de munca!!
  si tocmai ce am citi o informatie conform careia de la 1 oct 2012 pot primi acel stimulent de 500 si mamele kre au optat pt cig2 si se intorc la serv inaintea de implinirea celor 2 ani!

 4. #4
  Floricica Nou Venita ioana_marian62's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.10.2012
  Postari in forum
  98
  nu vreau sa te induc in eroare, eu stiu ca angajatorul este obligat sa te tina cel putin 6 luni dupa revenirea la munca,nu o luna, dar daca vrea sa scape de tine, ar putea cumva ... el este obligat sa iti ofere acelsi pos tpe care l-ai avut inainte de a ramane acasa, dar poate schimba locatia spre exemplu, eu lucrez in domeniu bancar, si am avut o colega care asa a patit,dupa cei 2 ani cand a vrut sa se intoarca, nu au mai vrut-o inapoi, dar ca sa nu isi faca probleme, i-au prpus acelasi post, dar in alt oras ... era clar a ea va refuza, motiv pentru care au scapat de ea,dar alfel, daca esti angajata pe perioada nedeterminata, eu asa situ ca 6 luni sunt obliati sa te tina ... deci mergi la munca putin si ramai iar acasa :))) ! sarcina usoara !

 5. #5
  Floricica Senior roxy29's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.10.2009
  Postari in forum
  4.012
  din cate vad eu, daca banuiesti ca s-ar putea sa vrea sa scape de tine, solutia e simpla..mergi la servici cateva zile apoi iti iei concediu medical, caci nu se poate modifica nimic pe perioada unui concediu medical, pana la 7 luni cand intri in prenatal si gata.
  poti merge la servici si o singura zi...important e ca medicul specialist sa-ti dea concediu. eu am avut sarcina cu risc si am stat mai mult pe acasa...nimeni nu a comentat nimic.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari