Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita lexylina's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2013
  Postari in forum
  2

  Program lucru 6 sau 8 ore pana la 2 ani

  Buna

  am o dilema. Eu am doua fete. La cea mare m-am reintors la munca dupa 4 luni de la nastere si am lucrat 6 h pe zi pana ea a implinuit 2 ani. acum la cea mica revin la munca inainte sa implineasca un an si mi se spune ca s-a schimbat legea, ca trebuie sa stau la munca 8 ore pe zi, chiar daca ea nu are 2 ani. Nu gasesc insa legea. Ma poate ajuta cineva???

 2. #2
  Floricica Nou Venita rodika_anny's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.03.2011
  Postari in forum
  5
  Legea privind protecția maternității la locul de muncă, protejează mamele care alăptează și care se întorc mai devreme la serviciu, în sensul prevăzut de O.U.G. 96/2003, dar cu indeplinirea a două condiții cumulativ: mama sa alapteze si intoarcerea la serviciu sa intervina mai devreme de 1 an, avand in vedere ca doar pana la 1 an poate beneficia de reducerea programului de lucru la 6 ore.

 3. #3
  Floricica Nou Venita lexylina's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2013
  Postari in forum
  2
  Cred ca am citit zilele astea mai multe legi decat pot digera. Se tot vorbeste despre contractul colectiv de munca unic la nivel national, lucru care lipseste momentan, unde era prevazut program de 6 ore pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Apoi , mai exista acele contracte colective de munca nationale dar la nivel de ramura: unele s-au prelungit, altele nu. Asta nu e discriminare:)??? de ce o mama ce lucreaza in sectorul textile poate sta 6 ore acasa, ca asa e CCM pentru acea ramura, si eu nu? doar pentru ca lucrez in alt domeniu?

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari