Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime guest2013's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.10.2009
  Postari in forum
  5.086

  Poprire salariu in concediu de sarcina si lauzie?

  Buna ziua!

  Stiu ca indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani nu este popribila (asta daca o primesti prin posta, daca o primesti prin banca, se poate pune poprire pe cont, se considera ca acolo pot fi si alte sume de bani), dar m-ar interesa sa stiu daca se poate face poprire pe salariu (in baza unei hotarari judecatoresti pentru tert poprit - angajator) in cazul in care persoana este in concediu de sarcina si lauzie.

  Art 409 alin 7 din cod procedura civila:

  "Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii."

  Pe diferite forumuri am gasit pareri diferite, m-ar interesa daca banii de pe concediu de sarcina si lauzie sunt sume popribile sau nu.
  o parere ar fi: "este vorba de concediu pentru sarcina si lauzie, adica, cel prevazut in O.U.G. nr. 158/2005, care se asimileaza concediului medical, nu e considerat " ajutor de maternitate". "


  Art 409 alin 3 din cod de procedura civila:

  "Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."

  Conform alin de mai sus, daca persoana e angajata part time cu 3 ore pe zi si un net de 300 ron, poprirea va fi doar de 1/3 (conform alin 1 litera b) x (300 ron - 1/2 salar min pe economie net)?
  Modificata de scorpion02; 04.04.2012 la 00:10:58.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari