Ultimele discutii din forum
 1. #1
  rux
  rux este offline.
  Floricica Nou Venita rux's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.08.2006
  Postari in forum
  1

  Nu e bine Inscrierea la cresa conditionata de reintoarecere la serviciu a mamei?

  buna ziua
  va supun atentiei urmatoarea situatie.
  Am nascut in anul 2010, deci am intrat sub incidenta vechii legi cu cresterea copilului pana la 2 ani.
  In februarie ar trebui sa ma intorc la serviciu , cel mic facand 2 ani. De aceea m-am interesat din timp pentru o cresa.... si asa am ajuns la o cresa din sectorul 2 unde mi s-a spus ca in februarie nu vor mai fi locuri si ca ar fi bine sa-l inscrie din septembrie.
  Pana aici toate bune si frumoase, numai ca mi s-a spus ca sunt OBLIGATA sa fac dovada inceperii serviciului in termen de 30 zile , adica in octombrie) de lainceputul cresei . ALTFEL NU IL MAI PRIMESTE.
  Am incercat sa aflu care este baza legala a acestei cerinte si nu am reusit, toata lumea raspunzand "este ordin de la domn`primar ontanu"
  sunt si eu curioasa in ce baza imi solicita acest Ontanu sa ma intorc la serviciu inainte de implinirea celor 2 ani? Sta el cu bebe acasa daca se imbolnaveste ? sau sa invoieste el de la sef si ii explica de ce trebuie ssa plec de la serviciu pentru bebe ?
  Va rrog daca se poate un rtaspuns legal..... au il cosider un abuz si am de gand sa-l dau in judecata.....sau il duc si il las la cabinetul lui.
  Cu stima

 2. #2
  Floricica Senior Diandrea's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.05.2009
  Localitate
  Satu Mare
  Postari in forum
  2.564
  Salutare.....Draga mea, la cresa trebuie doar sa prezinti o adeverinta cum ca esti angajata a unei institutii....nu data cu care te reintorci sau nu la servici.....Cei de la resurse umane, contabila sau cine se ocupa cu eliberarea adeverintelor sa iti elibereze o adeverinta prin care se dovedeste faptul ca tu esti angajata lor (pedurata concediului de crestere si ingrijire a copilului ai ramas in continuare angajata lor, doar ca ti s-a suspendat contractul de munca pe o perioada de 2 ani).Atat...nimic mai mult.....o simpla adeverinta.
  Totusi, cred ca e cam tarziu pentru intocmirea actelor.....deja dosarul ar fi trebuit sa fie completat si admis....suntem deja la sfarsitul lunii septembrie, cand toate cresele/caminele/gradinitele au situatia completa pentru anul scolar 2011-2012.
  Mult succes!

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari