Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390

  Indemnizatia pentru cresterea copilului 2016

  Persoanele care, în ultimii doi ani (față de un an, cât se prevede acum) de dinaintea nașterii copilului, au obținut venituri impozabile timp de minimum 12 luni vor beneficia de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la trei ani. În plus, spre deosebire de regulile actuale, vor putea să ceară intrarea în concediu și persoanele care câștigă bani din silvicultură și piscicultură.În afară de banii obținuți din salarii, activități independente, activități agricole, silvicultură și piscicultură, cele 12 luni de venituri necesare anterior nașterii copilului vor putea fi constituite integral și din perioade în care, de exemplu, solicitanții au beneficiat de șomaj, concediu medical, pensie de invaliditate sau concediu fără plată pentru creșterea copilului.

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  În ceea ce privește indemnizația lunară, aceasta va avea în continuare un cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni din ultimii doi ani, însă aceasta va aveadoar limită minimă, nu și maximă, ca în momentul de față. "Indemnizația lunară (...) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată".De asemenea, nivelul indemnizației va fi majorat, potrivit actului care va intra în vigoare la 1 iulie, cu 1.062,5 lei pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.
 3. #3
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Stimulent de insertie:

  "Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului , obțin venituri supuse impozitului , au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației "( incepand de la 1 iulie 2016). În prezent, stimulentul de inserție are un cuantum lunar de 500 de lei. Părinții care obțin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) vor putea beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea vârstei de trei ani (respectiv patru ani). În caz contrar, dreptul se va acorda doar până la vârsta de doi ani (respectiv trei ani).

 4. #4
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Noua lege se va aplica inclusiv părinților care se vor afla, la momentul respectiv, în concediul pentru creșterea copilului sau în plata stimulentului de inserție, unele persoane urmând să se bucure de o recalculare.
  Persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la un an (ori trei ani, în cazul copilului cu handicap) sau în plata stimulentului de inserție, precum și în concediul fără plată pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani își vor putea modifica opțiunea în baza unei cereri și a actelor cu care se dovedește suspendarea realizării veniturilor impozabile pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani).

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari