Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390

  Amenda de 10.000 de lei pentru angajatorii care concediaza mamele aflate in CCC

  Angajatorii care concediaza mamele aflate in concediu pentru cresterea copilului sau pe cele care primesc stimulentul de insertie risca sa fie sanctionati cu o amenda de 10.000 de lei, conform unui act normativ publicat, marti, in Monitorul Oficial.
  Extinderea interdictiei este posibila, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

  Primariile vor fi sanctionate cu o amenda de 2.500 de lei, in cazul in care nu respecta termenul de 5 zile lucratoare pentru transmiterea modificarilor referitoare la situatia persoanelor care beneficiaza de prevederile OUG nr. 111/2010. Beneficiarii au, in acelasi timp, obligatia de a comunica in scris unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin orice modificare intervenita in situatia lor, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

  Primariile care nu transmit, pana la data de 10 a fiecarei luni, pe baza de borderou, cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene vor fi sanctionate cu 1.000 de lei. Potrivit modificarilor aduse de deputati, constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii corespunzatoare se va realiza de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

 2. #2
  Floricica Nou Venita AyanaMariaNesibe's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.06.2011
  Postari in forum
  113
  "Risca sa fie sanctionati". Bine spus. Ar fii mai bine sa ne rezolvam criza de coruptie din Romania si ne-ar fii mai bine. Nu stiu cati dintre noi cunoastem legile si nu stiu cati le respectam,... numai daca ne avantajeaja. Ne-au obosit promisiunile, cand nu se vad faptele. E greu sa-ti recapeti increderea pierduta...

 3. #3
  Floricica Avansata cryssa's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.10.2006
  Postari in forum
  1.860
  In mod clar ceea ce ati scris mai sus nu se aplica nicaieri....eu o spun in cunostinta de cauza ..am fost concediata (mai avea 3 luni si incepeam serv) dintr-o inst foarteeee publica...so...no comment!
  ps.i am dat in judecata dar se pare ca politica isi spune cuvantul...dupa 3 sa[pt de amanari am pierdut procesul...daaaa traim in Romania!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari