Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita claudia edu's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.03.2010
  Postari in forum
  1
  Eu sunt educatoare(necalificata). As dori sa stiu daca este permis sa oferim bulinute negre copiilor indisciplinati? Mi s-a spus ca este inadmisibil si fara precedent si ca as distruge psihologic copiii. Unul dintre baietei este neastamparat cu o problema grava de atentie,face numai ce vrea si ii deranjeaza si pe ceilalti. Pentru ca a fost obraznic(a intepat cu creionul o fetita ,a mazgalit penarele altor copii si pt ca nu a facut letiile cu noi) a pimit o bulina neagra. Copii sunt incantati de faptul ca primesc zilnic buline rosii si la sfarsitul saptamanii ciocolata. Pustiul a fost indiferent la concursul nostru dar ,cand a vazut bulina langa poza lui a plans de ti se rupea sufletul. Am fost certata de catre d-na directoare, ca nu trebuie sub nici o forma sa fac asa ceva. Eu as dori sa stiu daca este sau nu adevarat ca nu este sanatos sa dam buline negre. Mi s-a spus sa il las in pace, dar eu consider ca toti copii din grupa ar trebui sa sa supuna acelorasi reguli. Fara favoritisme.

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Ridicati intr-adevar problema folosirii recompenselor si pedepselor in educatie. Vorbiti despre buline rosii si negre si despre ciocolata. Problema este dezbatuta mult din punct de vedere psihologic si pedagogic si vom avea si o discutie in direct cu aceasta tema. Din punct de vedere pedagogic ea se poate dovedi folositoare pentru ca cei mici asociaza un anumit comportament cu o recompensa sau o pedeapsa. Din punct de vedere psihologic, parerile sunt insa impartite. Nici eu nu sunt adepta recompenselor si a pedepselor cu mai degraba a folosirii limbajului. Am vazutr copii si parinti afectati de aceste buline negre si ca pedeapsa si din cauza culorii. Unii parinti si bunici sunt profund afectati de aparitia a ceva negru langa numele sau poza copilului lor, lesne de inteles de ce. . . Alte cadre dodactice lipesc pe fisa, pe manuta sau chiar pe hainuta copilului aceasta bulina neagra. Pentru evitarea acestor situatii in unele gradinite se folosesc doar bulinele "bune", ceilalti copii neprimind nimic.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari