Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita ionela82's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.06.2009
  Postari in forum
  3
  de ce nu vrea sa stea in cerc cu copii si sa spuna rolul? la prima serbare am inteles, toti copii plangeau, nu a vrut sa stea; la a doua l-a bruscat educatoarea si s-a apucat de plans si nu am mai avut cu cine sta de vorba; dar acum toti copii erau linistiti, nu i-a mai spus nimeni nimic, s-a imbracat in costum dar nu vrea sa aprticipe la serbare. educatoarea zice ca e prea legat de mine si de aceea nu socializeaza. ar putea fi asta o explicatie sau e putin traumatizat de la celelalte serbari?

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Este o posibila explicatie cea a educatoarei dar ar trebui inteles ce inseamna ca este prea legat de dvs. ca sa puteti sa aflati ce simte el si de ce nu poate sa participe la serbari.
  Este important ce varsta are copilul, de cat timp e la gradinita, ce relatii are cu copiii de acolo si cu educatoarele, ce relatii are in general (cu membrii familieie, cu copii necunoscuti, cu prieteni de familie, cu adulti).
  Putem aborda acest subiect intr-o discutie in direct daca sunteti de acord. Cred ca sunt multe mamici care au ceva de spus in legatura cu acest subiect. Unele care s-au confruntat cu situatia cu care va confruntati acum, unele care au rezolvat-o, altele la care a fost mai dificil si copilul este in continuare mai izolat, mai timid.

 3. #3
  Floricica Nou Venita ionela82's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.06.2009
  Postari in forum
  3
  buna ziua,
  multumesc de raspuns. adi are 3 ani si jumatate, e in primul an de gradinita. am incercat sa nu il fortez, sa nu il oblig sa faca ceva ce nu vrea, decat incet incet. la inceput am avut probleme cu educatoarea, il brusca pentru ca nu o asculta. dar s-a obisnuit si el cu ea si ea cu el. e foarte incapatanat, nu face nimic daca nu stie de ce trebuie facut acel lucru.este foarte expansiv, dar cand vine vorba de spus o poezie sau un cantecel nu vrea. atunci se rusineaza. ce ma "ingrijoreaza" e ca acest comportament sa se repete.

  ps. nu inteleg ce inseamna "discutie in direct". multumesc.

 4. #4
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Daca Adi este obisnuit sa inteleaga de ce face un anumit lucru, atunci este nevoie sa-i explicati de ce trebuie sa spuna poezia la serbare. Probabil ca singur nu a gasit un motiv suficient de puternic pentru a-si infrunta retinerea, timiditatea. A nu soune poezia pe care o stie la serbare este de-opotriva o suferinta si un protest, o razbunare. Nu stim insa pe cine, daca pe educatoare sau pe dvs. Daca serbarea va fi prezentata mai prietenos, va reusi sa gaseasca un beneficiu din a participa activ la ea, problema se va rezolva.

  In fiecare luni seara, intre prele 20 si 23, avem o discutie cu mai multe mamici, eu ramanand in tot acest timp pe forum pentru a citi ceea ce ele spun sau intreaba si a le raspunde. La rubrica de discutii in direct, ati initiat acest topic.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari