Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305

  Nicaieri nu-i ca acasa, Luni, 22 februarie 2010, orele 20-23

  Toti spunem din cand in cand aceste cuvinte. Si atunci cand ne intoarcem acasa dintr-o calatorie lunga si atunci cand ne este dor de casa. Vorbim de aceasta data despre casa ca loc, ca spatiu al familiei, fie ea familia de origine - casa in care ne-am nascut si am crescut impreuna cu parintii si fratii nostri, poate si alte rude dar si de casa "noua", in care locuim impreuna cu partenrul si copiii. Cum este casa copilariei, cum este casa actuala? Unde este "acasa? Iata intrebari de la care vom pleca in aceasta discutie. Va astept incepand cu ora 20!

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Buna seara si bine v-am gasit la o noua discutie in direct. In aceasta seara despre casa, despre cum simtiti casa in care ati stat dar si casa copilariei. Casa este spatiul familiei, in el familia se reuneste. "Acasa" este termenul pentru a fi in casa ta, acolo unde te simti bine, te relaxezi, esti cu familia.
  Va astept cu parerile, trairile si amintirile voastre pana la ora 23!

 3. #3
  Floricica Novice ioana_dinu2000's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.01.2010
  Postari in forum
  433
  adevarul acesta este, ca nicaieri nu-i mai bine ca acasa!
  asta o simtim noi, dar copii nostri care se obisnuiesc si se simt cel mai in largul lor, decat acasa la ei!

 4. #4
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Toata lumea cunoaste expresia: "Nicaieri nu e ca acasa". Ea se refera la un "bine" pe care nu-l gasim nicaieri in alta parte in pofida confortului, luxului, distractiilor sau atractiilor din alte locuri pe care le vizitam.

  Dincolo de un loc real, cu caracteristicile sale, oameni, obiecte etc., este un loc in interiorul nostru, loc in care salasluiesc vise, amintiri, sperante, suferinte, regrete, bucurii. A te simti ca acasa inseamna a te simti in largul tau, a te putea exprima in voie. Acest lucru este valabil inca din copilarie. Intalnim adesea copii care mananca doar acasa, dorm doar la ei in patut, care sunt dependenti de "acasa". In cazuri extreme, putem vedea copii care merg la toaleta doar acasa, fac diferite activitati doar acasa si nicaieri in alta parte. Aceasta poate reprezenta o piedica in adaptarea copilului la gradinita, la a sta in alte familii, la a calatori sau la schimbari de domiciliu, amenajari in casa etc.

  Vedem zilnic copii care spun: "Mama, vreau acasa", fie cand se sperie, fie cand nu le convine ceva, fie cand acasa ii asteapta ceva placut. Asta inseamna ca inca de la o varsta foarte frageda, "acasa" este un spatiu al sigurantei, al starii de bine, un refugiu din calea neplacerilor sau pericolelor.
  La polul opus gasim insa si copiii, adolescenti sau chiar adulti pentru care "acasa" are o conotatie negativa. "Vreau sa plec de-acasa", "Iar va trebui sa merg acasa", "Acasa nu am avut ce mi-am dorit".

 5. #5
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  De asemenea, plangerile parintilor referitoare la comportamentul copilului acasa (nu asculta, nu doarme, nu isi gaseste nimic de facut, etc.) ne sesizeaza o problema. Am putea discuta despre ea pornind de la cateva intrebari: "Ce se intampla acasa?", "Ce este neplacut, de evitat acasa?", "Cum si-ar dori persoana sa fie acasa?"

  In mod sigur pentru fiecare, "acasa" este un loc incarcat de semnificatii si de trairi intense, pozitive si negative. Un fel de centru al universului pentru copiii care petrec acolo cea mai mare parte a timpului si un spatiu care ramane central in interiorul nostru. Asta face ca lucrurile bune sa fie simtite ca "mai bune" si cele rele ca "mai rele" decat sunt in mod real. Ca si cum am fi sub actiunea unui catalizator. Pentru cei care au un "acasa bun", toate relele se sterg sau se minimizeaza. Pentru cei care au un "acasa rau", toate trairile placute tind sa fie ingropate de cele neplacute.


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari