Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita 4romeo's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.06.2009
  Postari in forum
  2
  Buna ziua tuturor,

  sunt nou pe acest forum si doresc sa discut despre anumite chestii care sunt importante pentru mine.

  Am gasit pe un site (scuze, nu stiu daca pot pune link-ul dar este mai relevant) articole despre limite si reguli aplicate copiilor. As vrea sa vorbesc cu cineva despre asta pentru ca e tare greu sa pui limite si uneori mi se par adevarate piedici puse copiilor.

  Eu nu cred ca sunt prea autoritar si ma refer la nepotelul meu pe care il iubesc enorm. Mamica si taticul fac cam ce zice si ce vrea el si nu cred ca e bine.

  Voi ce ziceti?

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Daca sunteti de acord, vom aborda intr-o discutie in direct acest subiect foarte importanat. Intr-adevar multi parinti, bunici si chiar educatori se intreaba unde trebuie sa fie "limita" in privinta diferitelor comportamente, actiuni ale copilului si adesea acest lucru este confundat cu "libertatea" de expresie a copilului.
  Este evident ca nicio legatura, viata sociala, familiala nu poate exista in afara regulilor si legilor si de asemenea ca limitele sunt structurante pentru individ.
  Doar ca asa cum spuneti, ele sunt adesea astfel puse sau formulate incat in loc sa ajute copilul il impiedica sa se exprime. Efectu lor este ca cei mici ajung incapabili sa spunea ce vor, ce cred, ce simt, sa nu aiba pareri, sa nu ceara ajutor, sa-si inhibe creativitatea.
  Ajungel astfel la limita "dresajului", cand copiii trebuie sa faca si sa spuna doar ce li s-a spus explicit ca au voie.

 3. #3
  Floricica Nou Venita 4romeo's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.06.2009
  Postari in forum
  2
  Da exact asta este temerea mea. Vis-a-vis de riscul de a deveni un copil "dresat". M-am uitat in alte tari pe unde am umblat la parinti si copii si am convingerea ca modelele lor educative sunt diferite exemplu in Suedia, copiii umblau in scutece pe strada prin balta in picioarele goale. Nu spunea nimeni ca este gresit sau nu se uita nimeni ca la ceva iesit din comun. Si acesti copii aratau perfect sanatosi si foarte exuberanti, expresivi si plini de viata. Nu este cazul romanilor care sunt foarte inhibati din punctul meu de vedere si presupun ca modelul cultural de eduatie este cel care isi pune amprenta.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari