Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Novice salaicristina's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.09.2009
  Postari in forum
  531

  Anorexia puberala

  Buna o prietena are o fata de 13 ani,fata a inceput sa lesine sa verse...si au duso la spitalul de copii...akolo medicii iau spus ca are anorexie puberala...nu iau dat niciun tratament,dar pe fata o doare intruna burta...parintii nu mai stiu ce sa faca...ce sfat le puteti da?
  Multmesc mult

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Anorexia este o afectiune complexa. Ea poate fi intr-adevar de origine psihica si se manifsta la aceasta varsta prin refuz alimentar motivat de diferite pretexte, insotiti de slabire, ameteala, alte simptome somatice. Daca este vorba despre asa ceva, o psihoterapie este indicata. Anorexia este o afectiune grava care nu trece de la sine dar se poate transforma in bulimie (a manca excesiv).

 3. #3
  Floricica Nou Venita iustinna's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.06.2010
  Postari in forum
  24
  Anorexia puberala este o boala ce poate fi declansata de numerosi factori : modificari fizice specifice pubertatii, pierderea cuiva drag, stresul legat de mutarea intr-un alt oras, la o alta scoala, un complex fizic. Persoanele anorexice incearca sa slabeasca si nu stiu cand sa se opreasca. De multe ori persoanele anorexice sunt persoane foarte critice cu ele insele si cu ceilalti si refuza hrana ca forma de autopedepsire. Daca pierderea ponderala este mai mare de 15 % din greutatea normala a corpului, pot aparea consecinte grave pentru starea de sanatate a persoanei afectate. Este necesar consultul medicului si urmarea unui tratament adecvat.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari