Baietelul meu de 3 ani si 3 luni, fara antecedente alergice, a avut doua episoade asemanatoare in cursul acestui an. In ianuarie i s-a umflat degetul aratator si cel mic de la o manuta, in timp ce il imbracam sa mergem la spital i-a aparut ca o ciupitura in buza de sus si s-a umflat - adica nu toata buza, ci punctual...si a debutat degetul mijlociu de la cealalta mana. La debut degetelele sunt si rosii, in aprox 30 minute se dezrosesc si umflatura incepe sa scada. La spital i s-a administrat injectie cu hemisuccinat si edemul s-a remis total in max 1 ora.
Al doilea episod in martie, s-a umflat aratatorul de la o manuta si degetele mijlocii de la ambele picioare. Acelasi curs al evenimentelor...rosu, umflat...pana ajungem la spital se dezroseste si se mai desumfla. Din nou injectie cu hemisuccinat.
La 3 zile dupa acest episod, pe fondul unei viroze, urechile foarte rosii si inflamate si pe fese doua pete mari de marimea a doua palme, usor "buburate". Injectie cu dexametazona, 5 zile Aerius si Zyrtec. Se remite complet in max 20 min...a doua zi foarte pale...
La consultul cu medicul alergolog si pediatru ni se recomanda analize de sange complete si unele suplimentare pentru eventuale parazitoze, inteleg ca dat fiind ca nu exista antecedente la el si nici in familie si niciun trigger evident, se elimina intai suspiciunea parazitilor.
Analizele au infirmat pana acum aceasta ipoteza, mai asteptam raspunsul pt. Toxocarra cannis si Echinococcus si IgE ascarizi.
ASLO a iesit in limite.IgA, IgG, IgE si IgM la fel.
Este alergie sau poate fi si altceva?