Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Anestezia intratecala

  Anestezia intratecala se face ca si epidurala in coloana insa permite miscarea gravidutei aflate in travaliu si mai ales ii permite sa impinga cand este momentul potrivit.

  Din informatiile pe care le-am gasit, substanta folosita la acest tip de anestezie este lidocaina, insa este recomandata gravidutelor care prezita dialtatia rapida pentru ca efectul anesteziei trece destul de repede.

  Voi ce stiti despre acest tip de anestezie? A nascut vreuna dintre voi cu ansetezie intratecala?

 2. #2
  sun2shine
  Guest
  Eu am nascut cu intratecala!A fost ok!

 3. #3
  Floricica Nou Venita SelmaNuran's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.02.2011
  Postari in forum
  3
  eu o sa nasc ın august ši sunt in aša o dilema...nu stıu ce sa fac.... vreau cum e maı bıne pentru bebe.... ma gindeam la o naštere naturala ši daca se poate cu anestezie ceva, dar nu stıu prea multe despre ele...daca vrea sa ma ajute cıneva cu sfaturı...

 4. #4
  sunshine
  Guest
  Da ajungi la spital si te dilati repede intratecala e super.Daca nu cred ca epidurala e mai buna.Intratecala are efect aproximativ 6 ore!

 5. #5
  Moderator Floricica Senior ankag's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.01.2010
  Postari in forum
  2.561
  Cel mai bine pentru bebe este sa decurga totul natural, fara nici un fel de interventii medicale... adica fara medicamente, anestezie, fara perfuzii pentru contractii, fara calciu. Mama sa isi asculte instinctele si personalul medical sa o sustina si sa verifice din cand in cand ca totul decurge normal.

  Orice interventie medicala implica un risc, la fel si anestezia. Sunt persoane alergice, persoane care au ramas cu dureri de spate, etc... dar cel mai des cred ca se intampla sa se ajunga la cezariana sau forceps. Plus poate un travaliu prelungit care poate priva copilul de oxigen la un moment dat ... ceea ce duce la probleme ulterioare.

  A nu se intelege ca nu merita sa alegi o anestezie, dar merita sa te informezi inainte de potentialele riscusi si de ce alte alternative naturale ai pentru a dimniua durerea si sa alegi doar la momentul respectiv daca vrei sa iti asumi riscurile anesteziei, sau faci fata folosind alte metode de ajutor naturale.

  Eu am nascut fara antestezie intr-o clinica unde rata de a face epidurala este peste 90%... si pot spune ca pana nu mi-au dat oxitocina (din pacate m-au fortat sa accept aceast medicament ca se grabeau... si degeaba am spus ca nu vreau) durerile au fost chiar suportabile, tehnicile de relaxare, respiratie si-au facut efectul foarte bine. Iar dupa perfuzie eram prea aproape de nastere ca sa mai imi poata da anestezia si am rezistat si asa la o expulzie de 1 ora si jumatate, cu greu este drept. Si la sfarsit dr. mi-a spus ca daca luam anestezia nu puteam sa nasc natural ca n-as fi putut impinge eficient si si asa a iesit bebe cam greu... deci eram una din cele care ajungea la cezariana.
  Mult succes si nastere asa cum iti doresti tu!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari