Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Factorii personali ce favorizeaza conceptia

  Sunt o sumedenie de articole si infromatii despre preconceptie si concetptie, o serie intreaga de "tips&tricks" despre cum sa ramai insarcinata si mai ales foarte multe mituri. Toate aceste pe langa metodele clasice de monitorizare a ovulatiei, este si analize, tratamente de fertilitate.

  Pe langa toate acestea, cred ca un rol il joaca si factorii personali care influenteaza conceptia, ceea ce noi putem sa facem ca sa grabom/favorizam conceptia.

  De exemplu, cred ca stresul sau mai bine zis diminuarea lui, relaxarea favorizeaza conceptia, apoi cred ca si romantismul este foarte important pentru ca nu o data am auzit spunadu-se "conceptia distruge romantismul". Din dorinta de a avea un copil, tot devine atata de calculat, programat si atunci undeva se perde momentul de romantism, se pierde frumusetea momentului printre calcule si teste.

  Apoi cred ca mai este vorba si de pozitie, stiu ca uneori, discutiile despre pozitiile care favorizeaza sarcina au intrat in categoria miturilor, insa la mine a functionat iar sfatula fost primit de la medicul ginecolog.

  Un alt punct ar fi alimentatia care tine de noi si aici sunt o sumedenie de surse de informare legate de dietele pentru preconceptie si liste cu alimente benefice pentru conceptie.

  Voi ce credeti ca factori ce tin de fiecare, favorizeaza conceptia?

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  De acord Gabi. Un rol foarte important in conceptie este jucat de stres. Stresul care in zilele noastre pune monopol pe fiecare dintre noi are nenumarate chipuri. Din pacate stresul si infertilitatea merg mana in mana si cu cat esecul este mai mare cu atat stresul creste. In aceasta situatie este putin probabil sa existe retete magice care sa faca stresul sa dispara dar conteaza foarte mult sa existe o empatie intre soti care sa ajute la ridicarea moralului si in consecinta, totul va fi bine.
  Modificata de andreuk; 14.02.2011 la 19:12:34.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari