Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Teste pentru evaluarea fertilitatii

  Cumplurile care incearca de cel putin un an de zile sa aiba un copi si nu reusesc in general deci sa apeleze la medici pentru o evaluare a fertilitatii la ambii parteneri pentru a afla care este cauza pentru care nu reusesc sa aiba un copil. Astlfe sunt o serie de teste care se fac pentru stabilirea fertilitatii.

  Pentru partea feminina din cuplu, se incepe cu testele de ovulatie, pentru a stabili cand are loc ocvulatia, sau se pot face ecografii la nivelul ovarelor si teste de sange.

  Dupa aceste teste considerarte a fii de rutina, urmeaza o serie de alte teste pentru evaluarea fertilitatii.

  Histerosalpingografia care consta in observarea uterului si a trompelor uterine cu ajutorul razelor x, procedeu care se realizeaza prin injectarea unei substante de contrast prin colul uterin.

  Laparoscopia presupune o incizie foarte mica la nivelul peretelui abdominal si prin intermediul acestie incizii se introduce un tub foarte subtire, luminat numit laparoscop cu ajutorul caruia se pot verifica ovarele, trompele uterine si uterul.

  Ecografia pelvina se realizeaza pentru depistarea bolilor uterine sau ce tin de trompele falopiene.

  Biopsia endometriala determina receptivitatea fata de embrion si corelatia cu testele hormonale.

  Testul postcoital (TPC) determina capacitatea spermatozoizilor de a "supravietui" in mucusul cervical si este necesar sa fie efectuat la interval de 2-4 ore dupa contactul sexual.

  Testul de anticorpil Chlamydia poate indica suspiciunea unui defect la nivelul trompelor falopiene deoarece chlamydia (transmisa pe cale sexuala) poate dauna trompelor.

  Testul Clomiphene Citrate Challenge (CCCT) ajuta la stabilirea numarului de ovule viabile din ovare dar si calitatea ovocitelor.

  Testele hormonale au scopul de a verifica nivelul hormonilor tiroidieni si pitulari in legatura cu ovulatia, dar si verificarea eficientei ovulelor dupa ce s-a produs ovulatia.

  Testele genetice au rolul de a dtermina daca exista sau un defecte genetice care cauzeaza infertilitatea, imposibilitatea cumplului de a face copii.

  In ceea ce priveste partea masculina a cuplului, testele pentru evaluarea fetilitatii incep cu spermograma care urmareste numarul, forma si modul in care se deplaseaza spermatozoizii.

  Apoi mai sunt cateva proceduri (mult mai putine decat la femei) pentru evaluarea fertilitatii.

  Analiza structurii cromatine a spermei (Testul SCSA) are ca scop calcularea procentajului de spermatozoizi care au ADN-ul fragmentat.

  Varicocelul este o masa de vene dilatate care apar in scrot si care mareste temperatura din testicole si astfel afecteaza calitatea spermatozoizilor sau chiar reduce numarul lor. Acesta afectiune afecteaza circa 40% dintre barbatii care sufera de infetilitate insa dupa tratarea chirurgicala a varcicocelului, sansele de reusita sunt mari.

  Criptorhidia este afectiunea prin care testicolele nu coboara in scrot si apare in general la copiii nascuti prematur, se poate corecta de la sine, insa daca nu este corectata chirurgical, fetilitatea scade foarte mult.

 2. #2
  Floricica Cu Vechime lianadani's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.08.2010
  Postari in forum
  5.264
  Foarte interesant subiectul

  Am facut multe analize din cele descrise de tine dar pe mine m-a ajutatat histeroscopia pentruca am avut un sept incomplect si sinechia uterina

  Histeroscopia reprezinta una dintre cele mai eficiente si putin invazive metode de diagnostic in ceea ce priveste patologia cavitatii uterine. Beneficiile sale sunt imense in cazurile de infertilitate de cauza anatomica ce privesc uterul, atat din punct de vedere al diagnosticului extrem de precis cat si din punctul de vedere al abordului terapeutic chirurgical al respectivei afectiuni, care poate fi facut in cadrul aceleasi sedinte histeroscopice.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari