Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita Daniela_M's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.01.2011
  Postari in forum
  1

  Nelamurit Conizatie - fertilitate sau nu?

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi oferiti sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema. In urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu displazie severa col CIN III, am facut o conizatie si mi s-au recomandat anticonceptionale(microgynon) pentru ca mucoasa uterului era prea groasa, in urma lor am facut si noduli la sani. Le-am luat timp de un an si jum si am renuntat la ele acum 5 luni. De atunci eu si prietenul meu nu ne-am protejat si pana acum nu am ramas insarcinata. Are vreo legatura conizatia pe care am facut-o? Am 23 de ani si conizatia am facut-o la 20. Multumesc mult

 2. #2
  Floricica Senior ghiny's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.03.2010
  Postari in forum
  4.040
  Buna ,displazia este o anomalie dobandita a epiteliului malpighian, cu cresterea numarului de celule de tip bazal. Perturbari mai mult sau mai putin grave ale diferentierii celulare si ale maturarii se asociaza cu atipii nucleare mai mult sau mai putin marcate. Aceste anomalii celulare si arhitecturale se produc in tesuturile adulte, in faza de reparare. Termenul de displazie a fost creat pentru a descrie leziunile observate mai ales la nivelul colului uterin.
  Ele pot fi multa vreme reversibile, dar sunt potential maligne, descriindu-se mai multe grade de displazie, de la 1 la 3. Distinctia intre formele de displazie si carcinomul in situ este, uneori, foarte dificila.
  Numeroase lucrari clinice si experimentale au aratat continuitatea intre displazie si carcinom. De aceea Richart propune termenul general de neoplazie cervicala intraepiteliala, CIN - cervical intraepithelial neoplasia.


  Displazia severa (CIN III) - modificarile celulare si de dispunere afecteaza toata grosimea epiteliului. De multe ori, acest stadiu este confundat cu carcinomul in situ. Polaritatea celulara este absenta, celulele fiind dispuse dezordonat. Nucleii sunt hipercromi, mari, cu numeroase mitoze tipice si atipice. Citoplasma este bazofila, fiind, in general, redusa cantitativ. In straturile superficiale se remarca, alaturi de celule asemanatoare celulelor din profunzime, celule cu maturare bizara, prezentand un marcat asincronism nucleo-citoplasmatic. Mitozele sunt prezente si in celulele dispuse in stratul superficial.


  Aceste aspecte fac din examenul citologic o metoda simpla, expediativa, ieftina, fiabila si un excelent mijloc de diagnostic al formelor incipiente ale CCU, avand nu numai o ridicata valoare intrinseca, dar fiind in acelasi timp un admirabil adjuvant al celorlalte mijloace de diagnostic prezumptiv si indeosebi al colposcopiei. Totusi, certitudinea diagnostica este realizata exclusiv de catre examenul histopatologic, ceea ce reclama efectuarea unei biopsii tintite colposcopic.


  Bun ....cam asta inseamna boala ta si sincer imi pare rau,dar intrebarea mea este cum ai fost diagnosticata cu aceasta maladie?Bineinteles daca se poate stii si sincer iti zic nu.i de glumit cu asa ceva.

  Multa sanatate iti doresc.

 3. #3
  Floricica Senior ghiny's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.03.2010
  Postari in forum
  4.040

  Nelamurit Conizatie-fertilitate sau nu ?

  In ceea ce privesc sansele de a ramane insarcinata, parerile sunt impartite, cele mai noi studii sustinand o oarecare dificultate in mentinerea unei sarcini si evitarea nasterilor premature mai degraba decat scaderea sanselor de a ramane insarcinata.

 4. #4
  Floricica Novice daniela37's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.05.2011
  Postari in forum
  556
  Din cate stiu eu, sansele de a ramane insarcinata nu sunt deloc afectate de diagnosticul tau, mai ales ca ai si urmat tratamentul chirurgical. Karamica are dreptate, trebuie avut grija la sustinerea unei sarcini deja aparute, colul fiind si mai scurt. Cred ca pur si simplu stresul isi spune cuvantul. Bafta multa!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari