Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita littleprincess's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2009
  Postari in forum
  37

  Mama surogat – legala si in Romania?!

  Initiatoarea legii, deputatul PDL Sandru Mihaela a depus la Senat proiectul de lege conform caruia
  femeile care sufera de infertilitatea vor putea sa apeleze la o mama surogat, in baza unui contract.
  Mama surogat, va putea incheia astfel un contract cu viitorii parinti, care-i vor plati doar analizele si mancarea in perioada sarcinii.

  Conform proiectului de lege, mamele surogat vor fi trecute intr-un registru national. Se va incheia un contract cu parintii beneficiari la notar, documentul nefiind comercial, in care mama purtatoare va specifica faptul ca renunta la toate drepturile legale asupra bebelusului. Dupa ce copilul se naste, acesta este infiat de parintii biologici. Abaterile pot fi pedepsite si cu 7 ani de inchisoare.

  Trebuie mentionat faptul ca femeile care vor dori sa apeleze la fertilizare in vitro, pentru a putea indeplinii statutul de mama surogat nu trebuie sa aiba mai mult de 45 de ani si trebuie sa aiba un copil.

  In momentul de fata, in Romania se practica aceasta metoda in mod ilegal, pe internet gasindu-se foarte multe anunturi de la femei care doresc sa poarte in pantece timp de noua luni o sarcina, dar contra unor sume de bani. In cazul in care aceasta lege va fi adoptata, Romania va fi una dintre cele mai liberale din Uniunea Europeana, in privinta legalizarii surogatului. In prezent, doar in Anglia este reglementata strict legea surogatului. In Ungaria si Germania, biserica catolica si-a impus punctul de vedere si nu este de acord cu legalizarea surogatului.

 2. #2
  Floricica Novice felix83's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.06.2009
  Postari in forum
  507
  Nu vad ce femeie ar fi de acord sa duca 9 luni o sarcina si sa nu primeasca nimic in schimb, in afara de mancare. Caci analizele...sunt de fapt pt copil, ea oricum trebuie sa fie sanatoasa dpdv medical ca sa poata fi surogat. Doar asa sa faca pe bunul samaritean???...mi-e greu sa cred ca mai exista si astfel de femei? Sau sunt platite de stat??

 3. #3
  Floricica Nou Venita elennaa123's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.12.2017
  Postari in forum
  15
  Mai binelegalizat decit nu ,iar mai mult de atit poate sa fie si un ajutor pentru multemame care nu au un sot si pot avea o indipendenta economica si adta ar da oposibilitate multora sa se integreze mai bine in societate si sa fie sicontrolate din ounct d3 vedere sanitar osicologic si asa mai departe. InUcraina acest faot legalizat a ajutat foarte multe mame sa se indipendizeze sisa-si creasca copii proprii in conditii mult mult mai multe.

 4. #4
  Floricica Nou Venita elennaa123's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.12.2017
  Postari in forum
  15
  As vrea sa mai adaug ca multe cupluri romane care se lupta cu infertilitate ajung la capitalaUcrainei, Kiev. Cauzele sunt simple și ușor de înțeles. În primul rând,legislația ucraineană permite efectuarea tuturor procedurilor privindtratamentul de sterilitate. În al doilea rând, este vorba de preț. În Ucraina,serviciile din domeniul tehnologiilor de reproducere auxiliare sunt echivalentecalitativ cu clinicile europene și la prețuri competitive. Tratamentul laclinica ucraineană BioTexCom costă străinii de două sau trei ori mai ieftindecât în ​​SUA sau în Europa. Această clinică este un lider în domeniulmedicinei reproductive în Ucraina.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari