Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.04.2005
  Postari in forum
  1.037

  Regulamentul Forumului Copilul.ro

  Forumul Copilul.ro este o comunitate online destinata si formata din parinti si viitori parinti. Pentru a pastra o atmosfera cat mai placuta pe forum si pentru ca aceasta comunitate sa ramana una unita si linistita, este necesar ca toti membrii comunitatii Copilul.ro sa respecte un set de reguli pe care le vom prezenta aici.


  1. Reguli de postare pe forum si deschidere de subiecte noi

  1. 1. Foloseste optiunea de cautare a forumului

  Inainte de a posta un subiect nou, foloseste optiunea de cautare a forumului. Daca subiectul pe care vrei sa il deschizi exista deja, deschis de curand, posteaza acolo; daca subiectul este mai vechi si nu s-a mai postat de ceva vreme, poti deschide unul nou.

  Verifica cu atentie categoria in care incadrezi subiectul nou, astfel incat acesta sa se potriveasca categoriei alese. Nu deschide subiecte in categoriile mari, ci in subcategorii.
  Exemplu categorii: Fertilitate, Sarcina
  Exemplu subcategorii: Ovulatie si fertilitate, Alimentatia gravidei

  Subiectele deschise intr-o alta zona decat cea potrivita vor fi mutate de catre moderatori.

  1. 2. Ofera un titlu informativ subiectului pe care il propui

  Ofera un titlu informativ subiectului pe care il propui si nu unul ambiguu, fara valoare informationala. De asemenea, nu posta acelasi subiect de mai multe ori. Subiectele dublate vor fi sterse.

  Copilul.ro isi rezerva dreptul de a sterge subiectele care nu aduc informatii pentru membrii comunitatii noastre, fara obligativitatea unei explicatii.

  Subiectele care vor ajunge la un numar maxim de 200 de pagini de postari vor fi inchise si se va deschide un capitol nou al aceluiasi subiect, asa cum s-a procedat de exemplu cu subiectul "Discutii zilnice" care a fost inchis si s-a deschis "Discutii zilnice (2)".

  1. 3. Nu abuza de majuscule, culori si dimensiunea textului! Scrie corect!

  Nu abuza de majuscule. Pe internet acestea sunt echivalente tipetelor. De asemenea, nu exagera cu marimea literelor si culoarea textului. Scrie corect! Nu uita sa folosesti cratima, virgulele si semnele de punctuatie necesare. Nu folosi k in loc de c, si sh in loc de ďż˝. Scrie cuvintele intregi si evita abrevierile!

  1. 4. Nu abuza de imagini, tickere si filmulete

  Nu abuza de imagini, tickere si filmulete deoarece ingreuneaza nu doar incarcarea paginii, ci si urmarirea discutiilor. O imagine postata pe forum trebuie neaparat insotita de text – descrierea pozei respective.

  Inainte de a posta imagini pe forum, trebuie sa faceti o redimensionare a lor pentru ca imaginile foarte mari vor incarca forumul si vor ingreuna incarcarea paginilor.

  Semnatura poate contine doar 1-3 linii de text.
  Pentru modificarea semnaturii din forum, accesati link-ul: https://www.copilul.ro/forum/usercp.php
  Click pe Modifica semnatura
  Adauga textul dorit in campul Modifica semnatura
  Click pe Save signature
  Gata

  1. 5. Tema discutiilor

  Incearca sa nu deviezi de la tema discutiei. De asemenea, nu uita ca in cadrul unei discutii, nu trebuie sa convingi ceilalti participanti ca punctul tau de vedere este cel corect. Incearca sa nu te impui, ci sa iti expui in mod civilizat parerea cu privire la subiectul discutat.

  Discutiile ce au ca tema barfa mondena, religia sau politica nu trebuie sa discrimineze sau sa afecteze integritatea unei persoane/institutii si trebuie sa se incadreze in limitele bunului simt. Combatem idei, nu persoane.

  Sunt interzise subiectele de discutie care prin esenta lor sunt menite sa produca scandal - atat initiatorii lor, cat si cei care se prind in acest joc periculos vor fi sanctionati cu suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament].

  1. 6. Comunitatea Copilul.ro nu este un loc pentru insulte si jigniri

  Pe acest forum nu sunt acceptate atacurile la persoana – mesajele vor fi sterse, iar membrii participanti la disputa, sanctionati cu suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament]. Nu sunt admise jignirile si insultele de orice natura.

  Acceptam sugestii, reclamatii, comentarii pozitive si negative, dar nu toleram jigniri, ofense, limbajul trivial si ironizarile gratuite adresate membrilor nostri, moderatorilor sau administratorilor.

  Adreseaza-te celorlalti membri cu respectul si politetea cu care ai trata o persoana fata in fata. Nimeni nu are dreptul sa se supere in cazul in care ceilalti membri nu ii impartasesc parerile si fiecare membru al forumului are dreptul la opinie fara a fi judecat. In cazul in care consideri ca ti se face o nedreptate, adreseaza-te unui moderator, administrator sau la info@copilul.ro si nu persoanei care a pornit "discutia".

  1. 7. Discutiile "aprinse"

  In cazul in care apar discutii in contradictoriu intre membrii forumului, asculta parerea fiecarei parti, apeleaza la codul bunelor maniere si incearca sa combati cu argumente opiniile membrilor pusi pe cearta. In cazul in care discutia nu isi mai are locul pe forum, moderatorii au dreptul de a inchide/sterge subiectul respectiv.

  Daca un membru va redeschide subiectul de cearta dupa ce acesta a fost inchis de moderatori, va fi sanctionat cu suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament]. Reamintim "sufletelor nelinistite" care doresc doar scandal ca acesta este un site dedicat parintilor pentru cresterea si dezvoltarea copilului in armonie si nu un loc de dispute.

  1. 8. Dreptul la intimitate

  Membrii forumului nu vor face public niciun material din mesageria interna, numere de telefon, adrese, nume de familie, adrese de e-mail, adrese internet (URL-uri), nume de utilizator. Incalcarea acestui punct al regulamentului atrage dupa sine suspedarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament].

  1. 9. Un membru nu poate avea decat un singur cont

  Crearea de conturi multiple (clone) este interzisa. Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clone si suspendarea pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament] a contului principal.


  2. Continutul comercial de pe forum

  2.1. Anunturi

  Anunturile de vanzare-cumparare, cautare bone, servicii se posteaza in sectiunea dedicata numita BAZAR. Toate mesajele de acest fel care vor aparea in alte sectiuni decat aceasta vor fi sterse. Pozele sau mesajele din pagina personala (album foto, blog) ce au drept scop vanzarea unor produse, vor fi sterse fara preaviz iar utilizatorul va fi sanctionat conform regulamentului. [vezi punctul 4.1. din Regulament].


  Chiar si in sectiunea Bazar, nu acceptam mesajele publicitare sau care fac trimitere catre alte site-uri.

  2. 2. Linkurile catre alte site-uri, publicitate, reclame

  Promovarea de produse sau servicii, pe forum, prin intermediul blogului personal, al albumului foto sau al mesageriei interne, este INTERZISA. Nu sunt acceptate pe forum mesajele care includ linkuri catre alte site-uri de profil, link-uri insotite de un mesaj publictar sau concursuri sustinute de alte site-uri.

  Mesajele de acest gen vor fi sterse fara anunt in prealabil, iar utilizatorul va fi sanctionat cu suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament].

  In cazul in care doriti promovare prin intermediul site-ului Copilul.ro, va rugam sa trimiteti un mail pe adresa info@copilul.ro.


  3. Mesajele private

  Mesajele private reprezinta un mijloc intim si restrans de comunicare intre utilizatori. In cadrul acestor mesaje nu sunt acceptate spam-urile (acestea sunt procese de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, cu caracter comercial si publicitar; ele au caracter agresiv, repetat si priveaza dreptul la optiune), reclama la produse sau la alte site-uri.

  Utilizatorii care vor fi raportati ca trimit mesaje tip SPAM vor fi atentionati, iar la a doua abatere vor fi sanctionati cu suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament].

  Comunicarea prin intermediul mesageriei interne trebuie sa nu se abata de la un limbaj civilizat.

  Mesageria interna nu este in niciun caz o modalitate de a continua conflictele de pe forum si nici o modalitate de a critica alti membri. Nu recurge la amenintari prin intemediul mesajelor private. O astfel de atitudine va atrage dupa sine suspendarea contului pe o perioada determinata [vezi punctul 4.1. din Regulament].


  4. Pedepse si sanctiuni

  O prima abatere considerata de un moderator sau administrator minora, va fi sanctionata cu un avertisment – o atentionare prin mesaj privat.

  Abaterile repetate se vor sanctiona cu inactivarea contului pe o perioada determinata sau nu, in functie de gravitatea situatiei si de numarul de abateri anterioare.

  4. 1. Sanctiuni

  Abuz de majuscule, culori, dimensiune text, imagini, tickere, filmulete - avertisment
  La a 2-a abatere - inactivare 2 zile
  La a 3-a abatere - inactivare 15 zile
  La a 4-a abatere - inactivare definitiva

  Deschiderea, redeschiderea sau postarea in subiecte de scandal - stergere subiect / postari + avertisment
  La a 2-a abatere - inactivare 15 zile
  La a 3-a abatere - inactivare definitiva

  Jigniri, ofense, limbaj trivial, ironizari gratuite - avertisment
  La a 2-a abatere - inactivare 15 zile
  La a 3-a abatere - inactivare definitiva

  Publicarea mesajelor private sau a datelor personale - stergere postari + avertisment
  La a 2-a abatere - inactivare 15 zile
  La a 3-a abatere - inactivare definitiva

  Conturi clone - inactivare definitiva a conturilor clone + inactivare 15 zile a contului principal
  La a 2-a abatere - inactivare definitiva a tuturor conturilor

  Mesaje, link-uri, poze, postari in blog cu continut publicitar - stergere postari + inactivare 15 zile
  La a 2-a abatere - inactivare definitiva

  4. 2. Inactivarea definitiva a contului

  Ne bucuram sa te avem printre noi, dar daca te abati de la regulile enumerate aici ne putem lipsi de prezenta ta. Incalcarea repetata a regulamentului sau incalcarea unei reguli esentiale a forumului duce la inactivarea definitiva a contului. Dreptul de a posta mesaje pe forum va fi suspendat definitiv pentru respectivul cont fara un anunt prealabil.

  Este interzisa postarea unui topic in care ceri motivul pentru care ai fost alungat de pe site. Ai dreptul sa ceri detalii sau sa iti argumentezi comportamentul printr-un mesaj la info@copilul.ro, insa nu suntem nevoiti sa dam explicatii publice cu privire la blocarea unui cont. Cei care pot lua hotararea in cazul deblocarii unui cont sunt administratorii.

  4. 3. Cererea de inchidere a contului

  Respectam cererile de inactivare a contului personal. Dorinta ulterioara de reactivare a contului va fi analizata de catre administratori, ramanand la latitudinea lor daca vor deschide sau nu contul.

  Copilul.ro nu este obligat sa explice actiunile privind inactivarea sau reactivarea unor conturi. Subiectele si actiunile de genul "de ce ati inchis contul lui X?", "vrem pe X inapoi" vor fi sterse fara discutie.


  5. Moderatorii

  5. 1. Cine sunt moderatorii?

  Moderatorii sunt cei care vegheaza la respectarea regulamentului de catre ceilalti utilizatori si prin contributia lor aduc informatii de valoare pentru forum. Moderatorii au datoria de a sustine demersurile forumului Copilul.ro si ale administratorilor; sub nicio forma de a le combate si de a instiga si restul utilizatorilor sa faca la fel.

  Lor trebuie sa te adresezi pentru eventuale nelamuriri sau reclamatii. Reclamatiile se refera inclusiv la eventuale jigniri aduse de alti utilizatori. Nu raspunde acestor jigniri, risti sa fii sanctionat alaturi de cei care le-au initiat.

  5. 2. Indatoririle moderatorilor

  Moderatorii se ocupa de bunul mers al uneia sau mai multor sectiuni.

  Moderatorii au obligatia de a anunta fiecare utilizator cu un mesaj privat daca a incalcat regulamentul, cu regula pe care a incalcat-o si linkul regulamentului pentru Forum. La a doua abatere a aceluiasi utilizator, moderatorul are obligatia de a ne anunta si atunci acel utilizator va fi sanctionat in conformitate cu regulamentul.

  Au obligatia de a monitoriza discutiile sectiunii pe care o modereaza si de a sterge postarile offtopic sau care contin reclame, linkuri catre alte site-uri de profil, de a muta subiectele deschise care nu corespund acelei categorii, de a sterge subiectele care fac reclama sau instiga la scandal, de a edita titlul subiectelor deshise daca acestea nu sunt clare sau nu sunt scrise corespunzator.

  Moderatorii au dreptul sa propuna sanctionarea userilor care incalca repetat regulamentul, argumentand propunerea cu exemple.

  Au obligatia de a-i anunta pe Administratori in cazul in care se ivesc probleme majore pe care nu le pot rezolva singuri.

  Trebuie sa fie un exemplu pentru ceilalti membri, sa fie dimplomati in raspunsuri, sa ofere asistenta utilizatorilor noi care posteaza in sectiunea pe care o modereaza, sa fie impaciuitori si impartiali.

  Au obligatia de a deschise periodic subiecte noi, de interes pentru categoria pe care o modereaza.

  Folosirea unui limbaj adecvat de catre moderator este OBLIGATORIE. Trebuie sa aiba o atitudine toleranta fata de useri si sa-i ajute sa-si rezolve problemele.

  Nu au voie sa abuzeze de titlul de moderator! Incalcarea acestei reguli poate duce la pierderea titlului de moderator.

  5. 3. Sanctiuni pentru Moderatori

  Moderatorii care vor incalca regulamentul, care nu isi vor indeplini sau isi vor neglija indatoririle vor fi sanctionati si in funtie de gravitatea situatiei li se poate retrage temporar sau definitiv titlul de moderator.

  Daca consideri ca un moderator ti-a facut o nedreptate, poti trimite un mesaj privat unuia dintre administratori sau un e-mail la info@copilul.ro.


  6. Modificarea regulamentului

  Inregistrarea pe site si postarea pe forumul Copilul.ro presupune faptul ca ai citit si esti de acord cu prezentul regulament.

  Copilul.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, fara un anunt prealabil. Iti recomandam sa verifici frecvent aceasta pagina pentru a fi mereu la curent cu regulile de utilizare a forumului.

  Masurile luate de administratorii site-ului Copilul.ro nu pot fi contestate, chiar daca acestea nu sunt stipulate in regulament.


  7. Drepturi de proprietate

  Mesajele, odata postate pe forum, intra in proprietatea Copilul.ro, care isi rezerva dreptul de a le publica pe site sau in orice forma de publicatie.

  Este interzisa publicarea continutului de pe forum de catre terti.

  Persoanele care isi modifica ulterior postarile folosind spre exemplu doar: "." sau ":)" vor avea contul suspendat pe o perioada nedeterminata. Acesta este un forum public unde voi ati ales sa va postati parerea. Odata ce voi va modificati postarile, discutia din acel subiect isi va pierde valoarea si logica.

 2. #2
  cristina elena
  Guest
  Ma bucur ca in sfarsit avem un regulament.

 3. #3
  Floricica Cu Vechime fluturas's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.06.2007
  Postari in forum
  5.785
  Am citit regulamentul si mi se pare corect si binevenit.

 4. #4
  Floricica Novice felicita's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.01.2007
  Postari in forum
  362
  mi se pare foarte corect.

 5. #5
  Floricica Cu Vechime claudiadinu's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.03.2006
  Postari in forum
  8.772
  Foarte bun regulamentul si sper ca o sa fie pus in aplicare.

 6. #6
  Floricica Senior georgilivia's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.09.2006
  Postari in forum
  2.985
  Am citit si luat la cunostinta regulamentul.

 7. #7
  Floricica Cu Vechime onita's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2007
  Postari in forum
  5.926
  Multumim pt regulament. Succes in viitor si felicitari pt realizarile actuale!
  Ne bucuram de existenta acestui site, admin!

 8. #8
  Floricica Nou Venita loreta's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.04.2007
  Postari in forum
  276
  Sunt multumita de acest regulament.Va multumim.

 9. #9
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  Multumim pt. regulament! Este f corect si f bine facut, a atins toate punctele sensibile.

 10. #10
  Floricica Avansata lauraaa's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.01.2007
  Postari in forum
  1.234
  multumim pt regulament,sa speram ca se va respecta.

 11. #11
  Floricica Nou Venita kercsomaria's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.09.2007
  Postari in forum
  6
  Ma bucur ca exista un regulament. Sper sa si fie tinut de toata lumea.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari