Conceperea unui bebe in spatiu

In timp ce multi cercetatori din toata lumea sunt ocupati cu cautarea civilizatiilor extraterestre, astronautii apeleaza la un contact mai pamantesc, si anume la conceperea unui bebelus in statia de pe orbita.

In aceasta privinta, au existat foarte multe pareri:

"Nu au nevoie de un pat in spatiu. Pot face dragoste in aer".

"Nici nu pot sa se atinga prea mult si vor zbura in directii opuse".

"Desigur, in spatiu oamenii pot face foarte multe lucruri pamantesti, insa in cazul sexului nu este indicat sa foloseasca prezervative pentru ca si doar o singura picatura de sperma poate zbura haotic in cabina si va trebui sa o prinda.

In spatiu, o persoana trebuie sa se adapteze la alte conditii, de obicei acest lucru se intampla in 3 zile. Zburatul in spatiu afecteaza ireversibil multe functii umane, in special sistemul reproductiv. Nici una dintre femeile astronaute nu au putut ramane insarcinate atunci cand s-au intors pe pamant, cu exceptia Valentinei Tereshkova.

Un copil poate salva un alt copil

Pam Obdia din Canada, in varsta de 47 de ani stie ca sansele ei de a concepe un copil sunt foarte mici, insa crede ca "exista si lucruri numite miracole, asadar am de gand sa nu imi pierd speranta".

Cuplul incearca sa aiba un copil pentru a putea folosi celulele stem din cordonul ombilical pentru a-l salva pe baietelul lor, Ben in varsta de 8 ani, diagnosticat de leucemie.

Acest proces este numit dignostic genetic de preimplantare (daca doriti sa stiti mai multe despre acesta, exista deja un articol: Diagnosticul genetic al preimplantarii. Embrionul trebuie sa fie testat inainte de fertilizarea in vitro, astfel incat cuplul sa fie sigur ca viitorul bebelus va avea aceeasi grupa de sange cu cea a lui Ben.

Daca procesul va avea succes, iar Pam Obadia va duce sarcina pana la termen, sangele provenit din cordonul ombilical va fi tranferat in maduva osoasa a lui Ben.

Cuplul a apelit la diverse clinici, iar clinicile de fertilitate din Vancouver, nu doresc sa realizeze aceasta procedura, spunand ca Pam este mult prea in varsta, de aceea cuplul va apela la specialistii din Chicago.