Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63

  Persoana infectata nu se simte intotdeauna bolnava. In unele cazuri simptomele sunt pseudo-gripale: febra, angina (durere de gat), tulburari digestive, dureri de cap, dureri abdominale. Uneori pacientul acuza redoarea cefei sau dureri in membrele inferioare. Cea mai grava forma a bolii este paralizia poliomielitica. Durerile musculare sunt foarte intense, paralizia instalandu-se in decursul primei saptamani. Paralizia poate afecta unul sau ambele membre inferioare sau superioare, cat si musculatura toracelui. Vindecarea este mai mult sau mai putin completa, in functie de caz.
  Datorita faptului ca vaccinul antipolio cu administrare per os (pe gura)poate induce, in 1 din 500 de cazuri chiar boala in sine, nu se mai indica folosirea lui in tarile civilizate; de aceea, recomand tuturor sa-si vaccineze copiii cu vaccinuri administrate intramuscular, cu putine efecte adverse (minore) si mai putin enervante pentru copii.

 2. #2
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63
  Vaccinul ANTIpoliomielitic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari