Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita alexis26's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.11.2005
  Postari in forum
  1
  La noi la primarie (Baia Mare) toata lumea pica din nori cand le-am pus intrebarea...

 2. #2
  Floricica Nou Venita cesa's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.06.2005
  Postari in forum
  115
  Alexis26, cred ca noua lege nu se aplica si retroactiv...la data la care ai intrat tu in CIC era in vigoare o alta lege, mai bine citeste OUG nr. 148/2005 si Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei

  ART.10 – (1) Stimulentul prevazut la art.3 alin.(1) din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor îndreptatite, în perioada în care acestea realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, sau se afla în una din situatiile prevazute la art.4 alin.(4).

  (2) Pe perioada în care se acorda stimulentul, plata indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se suspenda.

  ART.11 – (1) Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de catre persoana îndreptatita, însotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de declaratie pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca acesta realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal.

  (2) La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este însotita de actele doveditoare prevazute la art.6, precum si de alte documente justificative necesare stabilirii acestui drept.

  3) În cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se iau în considerare si actele doveditoare depuse la solicitarea acesteia. 3. #3
  Floricica Nou Venita karmin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.07.2005
  Postari in forum
  142
  Buna alexis si cesa. Eu cred ca acesta nu este un caz de retroactivitate, deoarece alexis esti in CIC, poti cere stimulentul de 3 milioane. Succes!

 4. #4
  Floricica Nou Venita karmin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.07.2005
  Postari in forum
  142
  alexis, studiaza normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea creșterii copilului
  Art. 27. - Beneficiază de stimulent și persoanele care, la data de 1 ianuarie 2006, realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, și care au fost îndreptățite să beneficieze de indemnizația pentru creșterea copilului, reglementată de Legea nr. 19/2000, cu modificările și completările ulterioare.

 5. #5
  Floricica Avansata ogabi's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.12.2006
  Postari in forum
  2.458
  Uite ca sa facut anul aproape , de la aparitia acestui articol...Daca va aduceti aminte mamaicilor pe vremea asta sau inceput cozile in fata primariilor pt. a intra posesia drepturilor!Dar , acum ce au rezolvat? In loc sa mai adauge ceva la venit sau cel putin sa fii stationat CEI mari ne iau !In loc de 5mil+3mil+240mii ne dau 6mil+2mil...Pai e corect?Ne-au dat noua la mamici 1 mil luindu-l de la baby lasandu-l si fara alocatia acea mica de 240mii.Voi ce parere aveti?

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari