Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita gabrielamarinescu's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.08.2005
  Postari in forum
  17
  Are 3 ani și 7 luni, apucă creionul cu mâna dreaptă, dar începe să scrie de la drapta la stânga. Și cifra unu o face" în oglindă, de exemplu! I-am dat o foaie de matematică și a umplut-o cu cerculețe începând din dreapta și terminând în stânga liniei. Când trebuie să-ncep să-mi fac probleme!

 2. #2
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Parerea mea este ca mai intai la aceasta varsta copilul trebuie invatat sa se orienteze spatial (dreapta-stanga,sus-jos,aproape-departe,langa,intre, pe-sub) si abia apoi sa ne facem probleme ca al nostru copil nu se orienteaza in pagina si scrie "in oglinda".

 3. #3
  Floricica Nou Venita gabrielamarinescu's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.08.2005
  Postari in forum
  17
  Îți mulțumesc pentru mesaj; Știe noțiunile de dreapta și stânga.
  Râdeam de o verișoară care are 30 de ani că Maria se descurcă mai bine decât ea cu aceste noțiuni. Când mergem pe stradă o las să o ia cu un pas înainte și -i spun :Acum o luăm la stânga și se întoarce fără ezitare. Am schimbat puțin și jocul cu cald, -rece(cel cu obiectul ascuns!) dar noi ziceam înainte sau înapoi.
  De asta sunt îngrijorată. A început să diferențieze azi de mâine... I-am spus să deseneze un copil.
  La mijlocul paginii spre dreapta a desenat un cerc. Ochii alte două cercuri concentrice, în partea dreapta a cercului. Apoi picioarele reprezentate de louă linii paralele cu punct de plecare capul, din partea dreaptă spre marginea din stânga a paginii. Copilul tău doarme? de ce l-ai făcut culcat? am întrebat-o. Și mi-a răspuns: nu doarme uite zâmbește și a desenat un semicerc în cercul ce reprezintă capul, lângă picioare. Cutia cu acuarele o pune în stânga paginii și toate desenele le colorează începând de la din marginea dreaptă a liniei. Acum am lăsat-o la bunici undeva la țară, unde va sta mult afară.


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari