Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita cerasela67's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.10.2005
  Postari in forum
  38
  Fetitei mele (5 ani si jumatate) i-au cazut incisivii inferiori si unul superior, toti trei intr-o luna! Cei inferiori au inceput sa creasca deja! Are niste dinti perfecti, fara nici o problema. Am observat insa ca i s-au departat toti dintii (a crescut maxilarul) inca din vara iar in noiembrie se misca primul dinte, au urmat rapid alti doi. Primul dintisor de lapte i-a aparut la 4 luni. Sa fie aceasta cauza acestei "ploi" de dintisori? (la 9 luni avea toti dintisorii de lapte)

 2. #2
  Floricica Nou Venita cami02's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.03.2006
  Postari in forum
  5
  Fetita mea are 6 ani si 10 luni si nu i s-a schimbat nici un dinte,nici macar nu i se misca!Cred ca este adevarat ca daca i-au crescut mai repede ii vor cadea tot repede!Fetitei mele i-au dat primii dintisori pe la 9 luni...

 3. #3
  Floricica Novice cristinag's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.10.2006
  Postari in forum
  390
  Vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva... Fetitei mele de 5 ani si 6 luni deja i s-au schimbat 4 dintisori.Dar nu asta este problema ci faptul ca de 2 zile se plinge ca o doare maseaua ( una din dreapta jos, in spate).Sa-i iasa una cu intarziere?? Are simptome la fel ca la aparitia primilor dintisori( putina febra, durere, scaune mai moi, iar locul este cam inflamat)

 4. #4
  cristina elena
  Guest
  Draga Cristinaq eu sunt tehnician(a) dentar si vreau sa-ti spun ca fetita ta are acum doar doua maselute(care sunt de fapt premolarii de mai tarziu), asa ca ce simte ea acum e de fapt adevarata masea. Ca sa ma intelegi mai bine si tu si toti parintii cu aceasta problema sa explic:Pana pe la 6 anisori copiii au pe un maxilar 2 incisivi centrali, 2 incisivi laterali, 2 canini si 4 molari(maselute). Incepand cu varsta de 6 ani parintii observa ca la copii le iese "a treia masea" care este de fapt prima din cele 3 masele ale adultilor. Cand schimba dintii de lapte maselutele devin premolarii nostri astfel ca schema este 2 incisivi centrali, 2 laterali, 2 canini, 4 premolari si 6 molari.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari