Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita katte's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.12.2005
  Postari in forum
  39
  Aceasta epidemie m-a speriat destul de tare, desi la ora actuala se zice ca boala e tratabila. Eu am facut rubeola la 1 an si cateva luni cu complicatii si abia am scapat.

 2. #2
  Floricica Nou Venita katte's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.12.2005
  Postari in forum
  39
  "Vaccinul antirujeolic
  Vaccinul despre care vorbiti nu este contraindicat. Dar nu este nici indicat. Vaccinul antirujeolic simplu ofera imunitate de lunga durata (in principiu toata viata).

  Rubeola a facut, deci avem culmea imunizarii la rubeola. Profilaxia oreionului nu se justifica la fetite (riscul vaccinarilor depaseste riscul bolii). Acestea sunt cele 3 vaccinuri continute in cel mentionat.

  Sanatate va doreste,

  dr. Mihnea DRAGOMIR
  specialist in medicina familiei

  www.doctordragomir.ro"


 3. #3
  Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.04.2005
  Postari in forum
  1.037
  Katte, e o greseala de afisare (din cauza unei probleme tehnice nu a fost afisata intrebarea), acesta este raspunsul la o intrebare a unui utilizator, iata si varianta completa:


  "- Fetita mea va implini in curand 4 ani si va merge la gradinita. Avand in vedere ca a facut vaccinul antirujeolic (AR) la 10 luni(obligatoriu) si a facut si rubeola acum 1 an si jumatate, pot sa o vaccinez cu Priorix? Daca nu poate imi puteti sugera altceva. Cu multumiri, Roxana Hontaru Galati


  - Vaccinul despre care vorbiti nu este contraindicat. Dar nu este nici indicat. Vaccinul antirujeolic simplu ofera imunitate de lunga durata (in principiu toata viata).

  Rubeola a facut, deci avem culmea imunizarii la rubeola. Profilaxia oreionului nu se justifica la fetite (riscul vaccinarilor depaseste riscul bolii). Acestea sunt cele 3 vaccinuri continute in cel mentionat."

  pagina este http://www.copilul.ro/articol_specialist_Vaccinul_antirujeolic_1_1155.html


 4. #4
  Floricica Nou Venita katte's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.12.2005
  Postari in forum
  39
  Multumesc mult pentru completare. Eu am dat cu ghilimele ceva ce am gasit in site, insa nu gasisem si intrebarea. Este ff important sa fim in tema cu vaccinurile pt copii, si mai ales ca rujeola este una dintre bolile ce apar de cele mai multe ori cu complicatii, la care multi copii sub 1 an, mai ales daca sunt mai sensibili pot sa nu reziste.
  Multumesc inca odata.

 5. #5
  Floricica Nou Venita 73daria's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.11.2005
  Postari in forum
  13
  mie mi s-a intamplat ceva si mai ciudat,bblul meu a facut temp, dupa care au aparut pete pe spate,dct.de familie m-a trimis rpd la spit.de urgenta colentina cu diagnosticul suspect de rubeola, ajunsi acolo, ne-a consultat, ne-a confirmat diagnosticul , dupa care ne-a trimis acasa.dct.de fam.la cateva zile ma trimite sa iau o confirmare de la spital care ii trebuia la.minist.sanat.ajunsa la spital aflu ca dct.resp.era in concediu,iar in calc,diagnosticul era alergotermie sau ceva asemanator.n-am avut de la cine sa iau inf.mai multe(acolo nimeni nu stie nimic si oricum toata lumea e ocupata),acum 2 zile am reusit sa-i fac bblului vaccinul antirujeolic(are 11 1/2luni), dar n-am aflat nici pana acum care a fost intr-adevar diagnosticul corect.poate ma ajuta cineva sa-mi spuna exact care sunt simtomele si intr-un caz si in altul.multumesc

 6. #6
  Floricica Nou Venita adina_dinu's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.11.2005
  Postari in forum
  9
  Nu stiu ce vaccin sa ii administrez fetitei mele.
  Are 7 1/2 luni
  Medicul de circumscriptie mi-a spus sa il fac pe cel gratuit la 7 luni pt rujeola, medicul personal de la clinica unde am nascut-o mi-a spus sa il fac pe cel trivalent (rubeola, rujeola, oreion la) 8 1/2.
  Nici eu nu stiu cum sa procedez.

 7. #7
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63
  Adina, daca nu o introduci in colectivitate nu are sene sa-i faci la 8 luni 1/2 cel trivalent. recomandarea mea este sa-i faci acum pe cel gratuit, si apoi la 1 an pe cel trivalent.

 8. #8
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63
  Rujeola: mod de transmitere-de la copil bolnav la unul sanatos; Incubatia 2-3 zile, timp in care bolnavul este contagios; Invazia dureaza 3-4 zile, cu catar oculo-nazal, copilul sranuta, tuseste, curge o secretie apoasa din nas, pleoape umflate, ochii lacrimeaza, lumina il supara;voce ragusita; clinic, in gura apar pete rosii centrate de mici ridicaturi albe (aspect de boabe de gris) in dreptul maselelor (s. Koplik)+ fundul gatului e rosu intens + copil somnolent, refuza alimentatia. Perioada eruptiva: eruptia apare dupa urechi, pe fata si gat, apoi la nivelul trunchiului, spre extremitati; cand eruptia ajunge la maini si picioare incepe sa paleasca pe fata si gat, iar febra scade; in tot timpul eruptiei febra este mare. Eruptia este reprezentata de pete rosii cu forma neregulata, iar intre pete raman zone de piele sanatoasa. Convalescenta: in locul eruptiei apar pete cafenii cu descuamatie fina mai ales pe fata. In 9-10 zile boala se vindeca. Complicatii:bronhopneumonia, crupul rujeolic, stomatite, otite,encefalita.
  Rubeola: Incubatia este de 14-21 zile. Invazia de 1-2 zile poate lipsi- febra< 38, usoara secretie nazala si conjunctivala. Eruptia: pete rosii-palide care se unesc intre ele, mai intai pe fata, apoi pe gat, trunchi si membre; ganglionii suboccipitali si laterocervicali sunt mariti.Rubeola nu are complicatii.

 9. #9
  Floricica Nou Venita ncristian's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.02.2006
  Postari in forum
  5
  si mie mi-e foarte frica de acest vaccin. saptamana viitoare trebuie sa merg la dispensar sa facem vaccinul contra rujeolei, fetita mea avand 7 luni. am auzit ca are foarte multe efecte secundare si ma tem, mai ales ca bbita mea e prematura (33 saptamani). mai are cineva bb prematur care a facut vaccinul la 7 luni?

 10. #10
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63
  Poate face febra, reactii locale: tumefactie/roseata, somnolenta/agitata, nu mai mult decat la alte vaccinuri. Citeste complicatiile bolii in sine, comparativ cu reactiile adverse. Eu cred ca trebuie vaccinata;Risc contra beneficiu...

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari