Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita camelya's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.03.2006
  Postari in forum
  32
  Un alt frate sau o alta sora presupune acordarea unei mai mari atentii celui mic.Acest fapt frustreaza copilul mai mare.Care ar fi cele mai bune metode de a evita o discriminare intre cei doi, discriminare pe care copilul mai mare ar resimti-o toata viata?

 2. #2
  Floricica Nou Venita flory's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2005
  Postari in forum
  115
  Poti sa le acorzi ambilor copii atentie cat de cat egala, asa incat nici unul sa nu se simta neglijat; daca vei cumpara ceva, ia pe cat posibil pentru amandoi; vorbeste cu amanbdoi la fel de mult si explica-i din timp celui mare (daca intelege), despre venirea pe lume a celui mic, despre faptul ca va avea un prieten nou si un coleg de joaca, un sufletel care va avea nevoie de ceva mai multa atentie din partea ta si chiar si a celui mai mare...

 3. #3
  Floricica Nou Venita camelya's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.03.2006
  Postari in forum
  32
  Ar fi usor si ideal atunci cand *copilul cel mare * este mare, dar atuci cand si el este mic?
  Mi se rupe inima cand o vad pe fetita mea de 2 ani si 10 luni cum spune DEJA *De ce totdeauna eu ?*.Cel mic are numai 7 luni si ii trebuie acordat mai mult timp.
  Am mai primit cateva sfaturi bune.
  Mai astept si alte sfaturi.Pentru mine este foarte important viitorul emotional si psihologic al copiilor mei.

 4. #4
  mgm
  mgm este offline.
  Floricica Nou Venita mgm's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.11.2005
  Postari in forum
  40
  Eu am doi baieti-unul de 3 ani jumate si unul de 11 luni.Cand s-a nascut cel mic mi-a fost tare greu sa ma impart,ca si cel mare avea extrem de multa nevoie de mine.Cred ca cu toate eforturile mele,tot a suferit un pic.Dar acum au mai crescut amandoi,cu cel mare ma inteleg mai bine,ii pot explica,plus ca merge la gradinita si atunci ma pot ocupa si de cel mic.Cand e vorba de pupicuri,mereu ii iau in brate pe amandoi si le spun cat ii iubesc.Si totul e o.k.Gelozii vor fi mereu intre frati,zic eu,important e sa nu fie incurajate,ci aratat mereu ca este iubire pentru amandoi.

 5. #5
  Floricica Nou Venita raluca dumitru's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.03.2006
  Postari in forum
  18
  Ca părinte oricât ai vrea să-i împaci pe amândoi este foarte greu. Dragostea ta pentru ei deși este mare este diferită pentru că ei au nevoi diferite. Fetița este la vârsta de ce-urilor, în timp ce băiețelul este la vârsta suptului și dormitului. Nu cred că există reguli general valabile pentru creștera și educarea fraților. Încearcă să-ți faci timp pentru fiecare dintre ei. Când doarme micuțul ia-ți fetița, colorați împreună, citește-i o poveste, spune-i povestea nașterii ei, cât de mult ai așteptat-o și cât de mult te-ai bucurat pentru nașterea ei. Ea este prințesica ta, primul tău pui, primele tale sentimente materne cu ea le-ai descoperit. Soțul tău să te ajute și să încerce să umple momentele când tu ești prea ocupată cu cel mic. Povestește-i fetiței tale de perioada când și ea a fost bebiță(nu că ar fi prea mare acum)și câtă nevoie are un bebeluș de îngrijire și cere-i ajutorul în legătură cu cel mic. Țngrijiți-l împreună, fă așa fel încât să creadă că ea este un pion important pentru tine, fă-o complicea ta. Hai să ne jucăm cu bebe, să-i facem băiță, să-i dăm să mănânce! Copii sunt foarte sensibili și inteligenți,iar dacă vorbești mult cu ea sigur o să fie bine pentru voi. Multă sănătate și bucurii alături de prichindeii tăi!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari