Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita adamarilena's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2005
  Postari in forum
  5
  Eu am o fetita de 1 an si o luna, care a avut si ea pojarel cand avea 6 luni. Simptomele pe care le-a prezentat sunt aceleasi ca cele descrise de tine, si nici Delia nu intrase in contact cu nici un copil strain sau infectat, dar medicul a spus ca a luat din aer. Eu zic sa nu-ti faci griji, ca va dispare de la sine, dar sa nu-i faci baita generala pana nu-i trece si sa nu-i dai carnita in mancare pe parcursul bolii, nici sa-l scoti afara 9 zile.Sper ca am fost de ajutor cu ceva.Insanatosire grabnica

 2. #2
  Floricica Nou Venita ursuralu22's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2005
  Postari in forum
  3
  multumesc, desi e cam tirziu, a trecut fara a se transforma in pojar. Se pare ca a fost o reactie adversa la medicamente.Petele semanau cu niste pistrui roz, cind plingea se intensifica culoarea...
  Multumesc pentru raspuns.

 3. #3
  Floricica Nou Venita eden's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.11.2005
  Postari in forum
  5
  nu stiu ,si a mea fetita a avut pojar la 6 luni,tot asa mia inceput cu febra mare 40,apoi la vreo 3 zile ia iesit petele rosii.dar eu nu am imbracat-o nici in rosu,am si scos-o afara si dupa o saptamana i-a trecut.nu spun sa faceti ca mine va spun doar experienta mea.o zi minunata la mamici si insanatosire grabnica la bebeii cu pojarel.

 4. #4
  Floricica Nou Venita julianne's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.03.2006
  Postari in forum
  9
  am si eu un baietel de 9 luni, care luna trecuta a facut febra 38.5, iar dr. pediatru i-a dat tratament injectabil cu gentamicina. In penultima zi de tratament i-au aparut o eruptie de puncte rosii, mici cat un varf de ac, pe tot corpul, mai putin pe membrele inferioare. Dr. a zis ca nu a fost reactie le Genta, pt. ca acest medicament nu are reactii adverse. Apoi (telefonic), a zis ca e vorba de rujeola, dar eu nu scosesem afara copilul de vreo 7 zile, asa ca nu prea avea de unde sa o ia. Iar a doua zi i-au disparut aproape complet. Temperatura i-a scazut imediat ce i-a aparut aceasta eruptie.
  Ati trecut prin asa ceva? A fost rujeola, sau ce a fost? Pt. ca, am inteles ca daca a facut rujeola, nu are voie sa faca vaccinul antirujeolic.
  Ce-mi puteti spune din experienta voastra de mamici?

 5. #5
  Floricica Nou Venita delixa's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.01.2006
  Postari in forum
  63
  uita-te la bebelusi pana la 1 an, pagina 3, cap. rujeola; cat despre gentamicina, citeste si tu si trage concluziile referitoare la competenta dr....:
  Efecte secundare: Īn anumite conditii, aminoglicozidele au efect ototoxic si/sau nefrotoxic. Īn general, efectele nedorite sunt īn functie de concentratia plasmaticã īnaltã si sustinutã care tinde sã aparã dacã doza de gentamicinã nu este adaptatã la functia renalã. Semne ale ototoxicitãtii se traduc īn principal prin alterarea functiilor nervului vestibular sub formã de vertij, tinitus, nistagmus (spontan sau provocat), sindrom Ménière si tulburãri de echilibru. Aceste tulburãri survin la aproximativ 2% din cazuri si se observã īn decurs de 2 sãptãmāni de la iniþierea tratamentului. Simptome ale afectãrii nervului cohlear sunt mult mai rare si se manifestã prin hipoacuzie la tonuri īnalte, conducānd rar la surditate completã. Nefrotoxicitatea se manifestã prin leziuni glomerulare si necroze tubulare. Se observã o crestere reversibilã a ureei si a creatininei serice. Albumina, leucocitele si eritrocitele pot fi prezente īn urinã. Afectiunile renale sunt īn general reversibile si apar la 3% din cazuri. Alte efecte secundare posibile: Neuropatie perifericã: parestezii faciale si ale extremitãtilor, tremor si spasm muscular. Reactii alergice (la mai puþin de 0,5% din pacienþi): prurit, febrã, artralgii, edem glotic. Tulburãri hematologice: granulocitopenie, granulocitozã, eozinofilie, trombocitopenie cu purpurã, anemie. Alte efecte secundare observate: suprainfecþii, febrã medicamentoasã, greatã, stare de vomã, scãdere ponderalã, alopecie, hipersalivatie, fibrozã pulmonarã, hipotensiune sau hipertensiune arterialã, dureri localizate la locul injectãrii. La doze extrem de mari pot surveni blocaje neuromusculare si paralizii ale musculaturii respiratorii.

 6. #6
  Floricica Nou Venita meme's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.07.2006
  Postari in forum
  1
  baietel
  9 luni
  vineri-temperatura 39,5 maers la doctor(budimex) verdict rosu in gat ,prescris medicamente(antibiotic + nurofen + carpol)
  duminica- apar primele bubite pete mici si rosi
  luni-se intind ,si la soare se imultesc
  marti-10:30-la doctorul de familie ,verdict " varicela "
  13:00-la doctor pediatru,verdict alergodermie
  17:oo-la budimex doctor pediatru, verdict "pojarel"
  cam asta e,sunt o groaza de similitudini in situatile de pe site,ma intreb daca doctori citesc ce se intmpla pe aici ?


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari