Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita aura's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.05.2005
  Postari in forum
  1
  Inregistrarea se face in 15 zile de la nastere. Acte: certificat medical constatator al nasterii pe formular tip cu nr inregistrare data recenta antetul unitatii sanitare semnatura si parafa medicului; certificatul de casatorie;certificatele de nastere si buletinele parintilor si a persoanei care inregistreaza nasterea. Nu uita sa depui si o cerere pt acordarea indemnizatiei de nou nascut , cam 1500000lei, la care atasezi certificatul de nastere al copilului dupa ce il obtii. Multe mamici nu stiu si pierd banii acestia . Cererea se face inainte de a implini copilul 6 luni.

 2. #2
  Floricica Nou Venita cattaniut's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  47
  se mai intampla astazi sa se inregistreze mai tarziu o anumita nastere? Ati auzit de astfel de intamplari?

 3. #3
  Floricica Nou Venita karmin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.07.2005
  Postari in forum
  142
  Înregistrarea tardivă a nașterii

  Competența : Primăria unde a avut loc nașterea
  Condiții și procedură
  În situația în care cel născut nu a împlinit vârsta de 1 an, sau în cazul copilului născut mort și neînregistrat în termen de 3 zile de la data nașterii. În această situație înregistrarea nașterii se face cu aprobarea primarului localității unde s-a produs nașterea pe baza declarației făcute de către persoana care declară nașterea, din care să rezulte motivele întârzierii declarării nașterii, anexându-se eventual acte justificative.
  În situația în care cel născut a împlinit vârsta de 1 an de la data nașterii
  În această situație înregistrarea nașterii se face numai în baza hotărârii judecătorești definitive și irevocabile, privind încuviințarea înregistrării tardive, care trebuie să conțină toate datele necesare înregistrării. Mai sunt necesare :
  -certificatul medical constatator al nașterii întocmit pe formular-tip, care va trebui să poarte număr de înregistrare, data certă, sigiliul unității sanitare, semnătura și parafa medicului
  -certificatul de naștere și actul de identitate al mamei și al declarantului, dacă nașterea nu este declarată de mamă
  -certificatul de căsătorie al părinților copilului (dacă sunt căsătoriți) ; sau după caz, declarația de recunoaștere semnată de ambii părinți în cazul în care copilul este rezultatul concubinajului dintre mamă și tată (declarația se dă în fața ofițerului de stare civilă și din ea trebuie să rezulte numele și prenumele pe care îl va purta copilul)
  -dacă părinții nu se înțeleg cu privire la numele de familie și prenumele copilului, va decide prin dispoziție primarul localității unde se înregistrează nașterea.


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari