Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita dnmtsn's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.08.2007
  Postari in forum
  1
  Pentru cei care nu stiati deja, va semnalez existenta site-ul Oficiului Roman pentru Adoptii.

  Acolo, la Utile/Intrebari frecvente, gasesti urmatoarul raspuns la intrebarea daca poti cauta singur un copil pe care apoi sa il adopti:

  Î: O familie poate lua un copil abandonat dintr-o maternitate și apoi sș apeleze la D.G.A.S.P.C. pentru a-l adopta ?

  R: Analizând spiritul și litera legii se poate lesne observa că este absolut interzisă o astfel de practică, cu atât mai mult cu cât situația juridică a acestei categorii de copii nu este clarificată la momentul în care aceștia se află încă în maternitate.

  Psihologul și responsabilul de caz al copilului din cadrul Serviciului de adopții al D.G.A.S.P.C. sunt obligati să identifice și să selecteze o persoană/familie careia îi poate fi încredințat copilul în vederea adopției în conformitate cu dispozițiile art. 26 din Legea nr. 273/2004.(numai dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care instanta a incuviintat deschiderea procedurii adoptiei interne)

  si o tine tot asa, puteti si voi citi acolo...

  Pare destul de amenintator, adica risc penal (??), trafic de copii, etc. Eu am citit destul de atent legea, si nu gasesc nicaieri sa fie interzisa in mod clar cautarea unui copil. Nu sint jurist, insa un principiu de drept simplu am invatat si eu, si anume ca daca ceva nu e in mod explicit interzis, atunci este permis. Poate ma insel eu, insa vad si pe acest forum ca multi au cautat copilul, chiar cu binecuvantarea celor de la directie... in timp ce altora li s-a spus clar sa nu indrazneasca...

  Stie cineva mai multe despre acest aspect? cei care ati adoptat, ati avut avocati care sa va ajute, sau v-ati descurcat singuri?

  Multumesc,

  Dan

 2. #2
  Floricica Nou Venita andrada77's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.08.2007
  Postari in forum
  1
  Da.ESTE ADEVARAT.Eu am atestat de 8 luni si astept,nu pot sa fac nimic.nu te lasa DPC-ul.Asa e legea.

 3. #3
  Floricica Nou Venita palexa's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.08.2007
  Postari in forum
  1
  Multi dintre copii abandonati nu au situatia clara-parinti de negasit sau care refuza sa -si dea acordul pt infiere preferind sa i lase prin camine.Gandeste te ca gasesti un astfel de copil ,te ,,legi'' de el si nu poti sa definitive zi actele.Si cat sufera copilul!Stiu ca dureaza mult timp intocmirea unui dosar.Asta i legislatia.Sa nu te doara capul mai tirziu!
  Am infiat acum 5 ani.Am vrut fetita,sa nu fie blonda cu ochi albastri.Psihologul s a mirat(a zis ca suntem primii care nu cerem asa ceva).Singura conditie- ca parintii sa aiba liceul:daca pot sa ofer copilului o educatie sa am cui.Deci conteaza si ce ceri:nu esti la piata sa cumperi zarzavat.
  Un avocat nu ti garanteaza copilul ideal.Da am auzit ca sunt unii specializati pe adoptii.
  Pentru andrada:am o cunostinta care nu a gasit copil in localitatea unde locuia.Si a cautat prin tara.A infiat din IASI.Infierea este mai veche de 7 ani.Incearca si asa.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari