Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Veterana alinna's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.06.2007
    Postari in forum
    15.121
    Bun venit in casa noua




  2. #2
    Floricica Cu Vechime floredan's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.05.2008
    Postari in forum
    7.324
    casa 9!!!!!!la mai multe!

  3. #3
    Floricica Senior aissela's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.09.2008
    Postari in forum
    4.504
    k, alinna...aissela; 04.06.2008; Alessia Maria; 2800g; 04.04.1977; Timisoara

  4. #4
    Floricica Cu Vechime dadiana's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2008
    Postari in forum
    8.441
    hello

  5. #5
    Floricica Cu Vechime alina_popa_aly's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.10.2006
    Postari in forum
    7.675
    bun gasit in casa noua
    Am citit articolul si l-am salvat Aissela.Foarte bun articol. Si acolo zice cam aceleasi lucruri ce le zic si eu. Doar mai detaliate

  6. #6
    Floricica Cu Vechime alina_popa_aly's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.10.2006
    Postari in forum
    7.675
    gata fetele. Eu am plecat. merg sa fac o portie de cartofi prajiti pe cand vine Florin de la servici. azi n-am facut nimic, nimic. Lasa ca am facut in week-end. Am pus zacusca la borcan, vinete, ardei capia copti, dulceata de piersici si bulion de rosii. Azi am luat si eu pauza:) Cand vine sotul, la o poveste mai am de calcat hainele lui bebe

  7. #7
    Floricica Cu Vechime floredan's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.05.2008
    Postari in forum
    7.324
    si eu am de calcat
    dar din pacate nu am chef ;)

  8. #8
    Floricica Cu Vechime alina_popa_aly's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.10.2006
    Postari in forum
    7.675
    eu asa imi fac chef povestind cu sotul. Nu calc singura fiind niciodata
    asa m-am obisnuit
    va pupic, pa pa

  9. #9
    Floricica Senior furbetta's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.03.2008
    Postari in forum
    2.822
    bun venit in casa noua mamici
    si eu vreau sa pun la congelator vinete si ardei si apoi sa pun brocoli si rosii la congelat pt supele bebelinei pe la iarna

  10. #10
    Floricica Cu Vechime dadiana's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2008
    Postari in forum
    8.441
    eu am psu dovlecei, rosii, ardei si ma gandeam sa pun si morcov pt supa ca la iarna sunt dinaia scortosi pe dinauntru

  11. #11
    Floricica Senior miky2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.12.2007
    Postari in forum
    3.012
    buna fetelor!La multi ani sarbatoritilor de zilele trecute!
    Haideti sa mai pun si eu cete ceva din ce am mai citit despre diversificare...asta dupa un blog...ca o sa incep cu supa de legume ...e clar si asta la 6 luni...sunt curioasa daca pediatra are aceeasi parere.

    Diversificare 1

    Diversificarea se incepe de la 4 luni pentru sugarul alimentat artificial si de la 6 luni pentru cel alimentat cu lapte de la san. Primul aliment de diversificare este supa de zarzavat care se prepara astfel: la 1 litru de apa se adauga 1 morcov, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac mic. (fara cartof, fara ceapa, fara rosii, fara ardei) Se fierbe 2 ore si se strecoara. Se administreaza cu lingurita. Cantitatea se creste progresiv astfel:
    I zi - 20 ml supa strecurata + restul 160-180 ml lapte praf, respectiv san;

    a II-a zi - 40-50 ml supa strecurata + 120-150 ml lapte praf/san;

    a III-a zi - treptat pana se inlocuieste complet pranzul de lapte praf cu pranzul de supa strecurata.

    !!! DACA NU SE SATURA SE POATE ADAUGA IN SUPA 1-2 MASURI DE LAPTE PRAF.

    Dupa 7-10 zile va primi, la acelasi pranz, supa cu legume pasate (cantitati mici din legumele fierte pana se obtine un piure de legume +/- adaos de lapte praf).

    Dupa alte 7-10 zile se va adauga 1 cartof +/- 1 ceapa pentru plus de gust care se va pasa (doar cartoful).

    Al doilea aliment de diversificare este branza calcica care se prepara astfel: 250 ml lapte praf preparat sau 250 ml lapte degresat pasteurizat (de alimentara) + 2 cp calciu lactic se pun la fiert pana se branzeste, iar branza astfel facuta se adauga in supa cu legume pasate in fiecare zi.
    Eu personal recomand branzica facuta in casa, cum era pe vremea bunicii. Pun la prins intr-un vas de lut laptele de tara, la loc racoros, si in 2 zile am branzica de casa. Sau cumpar de la aceeasi persoana branzica gata facuta, dupa ce incerc laptele o data, ca sa-mi dau seama daca e bun, se prinde sau daca e vaca bolnava. Cum incerc laptele? Il pun la prins. Daca din 2 litri de lapte iese cantitatea de branzica cat doi pumni, atunci e bun. Daca e vaca bolnava nici laptele nu se prinde, se branzeste la fiert etc. Branzica se pune la scurs de zer, nu uitati!



load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari