Ultimele discutii din forum
 1. #1
  dusile@yahoo.com
  Guest
  Ai dau rar si sume mici 10000 lei si nu ai obisnuiesc cu bani .Eu am explicat la copil ca pentru cativa lei poate sa i se ia capul si copii mai mari al poate jecmanii . Si a inteles si copilul este de acord si cand are nevoie de ceva cere la mama si tata.

 2. #2
  Floricica Nou Venita el_oana's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.01.2006
  Postari in forum
  2
  Daca ii dai bani copilului la scoala, o faci pentru ca el poate vrea intr-o pauza sa-si cumpere ceva de la chioscul scolii, sa nu pofteasca la cine stie ce corn sau mai stiu eu ce....de la alti copii. Daca iti inveti copilul ce-nseamna sa aiba grija banilor, sa faca economie este foarte bine. In plus invata-l ca banii nu sunt o distractie - la scoala. 10.000 sau 15.000 lei ii ajung pe langa ce-i pui pachetel pentru ca nici nu poate fi vorba de corn sau lapte. Edisor al meu le da la catelul din fata blocului...
  Cat priveste " jecmanirea elevilor" , in scoala exista persoane la fiecare etaj care au grija elevilor. Din punctul asta de vedere stau fara grija.

 3. #3
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Am avut zilele acestea o discutie cu un parinte care imi spunea ca de mic l-a invatat pe copil cu bani de buzunar si cu telefon mobil, explicandu-mi ca avand telefon mobil il putea controla sau ajuta cand era nevoie,iar faptul ca el,parintele,lipsea foarte mult de acasa, nu trebuia sa-l priveze pe copil de la realizarea anumitor dorinte care presupuneau cheltuieli.Acum, copilul are 16 ani si stie sa-si gestioneze sumele primite.Parerea mea este ca aici,in cazul relatat, parintele greseste.Faptul ca se simte vinovat fata de fiu prin absenta il cumpara cu puterea banului.Sigur ca unui scolar poti sa-i dai 5-10.000 lei sa-si cumpere o eugenie sau o carte,dar nu sume mari si nu oricand.Cel mai bine ar fi sa-i facem copii partasi la responsabilitatile casei,sa-i dam bani sa cumpere de-ale gurii pentru casa, sa inteleaga ca banii au destinatii utile in familie.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari