Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Avansata samtex's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.09.2006
    Postari in forum
    1.448
    fetelor voi ce la mai dati bebeilor sa pape la 8 luni?noi papam ciorbica de zarzavat piureuri de fructe piure cu branzica ,dar as vrea sa ii mai dai si un pic de parizer din piept de pui,peste iar ceva dulce nu stiu daca sun indicate,astept parerile voastre.va multumesc

  2. #2
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    buna,cu parizerul nu sunt de acord,in general mezelurile nu sunt bune pentru copii mai ales ca e mai mica.e bine sa-i dai cirba,supa cu carne de pui ,vita-,-nu porc pina la 2 ani.fructe poti sa-i dai sa manince de cite ori vrea.

  3. #3
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    peste alb poti sa-i dai,piureuri de legume,piure de cartofi,sa nu-i dai fasole,varza.mamaliguta poti sa-i dai cu brinza si cu smintina.

  4. #4
    Floricica Avansata samtex's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.09.2006
    Postari in forum
    1.448
    multumesc nevgian :* chiar a papat un pic de mamaliga cu branzica iar dupamiaza a papat ciorbitza de zarzavaturi si carnita de curcan iar la ora 18:00 va papa o banana iar seara ii voi da putina budinca de vanilie.

  5. #5
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    pentru putin,chiar uitasem de carnea de curcan--este foarte buna pentru copii.BUNDINCA DE VANILIE SPER CA O FACI TU ,NU E DIN CEA CUMPARATA PRAF DIN ORAS CARE O AMESTECI CU LAPTE--AIA E NUMAI E-URI .SA NU-I DAI CA NU E BUNA DIN CEA DE ORAS ,E PREA MICA PENTRU ASA CEVA.

  6. #6
    Floricica Debutanta gugu's Avatar
    Membru inregistrat la
    22.01.2007
    Postari in forum
    753
    nevgian, spune-mi si mie te rog cum se face budinca de casa?

  7. #7
    Floricica Avansata samtex's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.09.2006
    Postari in forum
    1.448
    si eu vreau reteta de la budinca de casa

  8. #8
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    Budincă de grișPentru 10 portii:

    300 g gris,
    5 ouă,
    200 g zahar,
    1,200 l lapte,
    zahar vanilat,
    5 g sare,
    250 g sirop de fructe,
    50 g unt,
    50 g pesmet.
    Preparare: ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri, laptele se fierbe, pesmetul se cerne. In timp ce fierbe laptele In clocot, se toarna sub forma de ploaie grisui, arneste-cind continuu. Se continua fierberea, la foe moderat amestecind. Inainte de terminarea fierberii se adauga zaharul, sarea si la sfirsit zaharul vanilat, dupa care se lasa sa se raceasca. Dupa racire se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma; se amesteca compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata; se coace la cuptor cca 20-30 minute. Dupa coacere budinca se lasa sa se raceasca si se portioneaza servindu-se cu sirop de fructe deasupra, calda sau rece.

  9. #9
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    puteti face reteta pentru portii mai putine!!!!pentru 5 portii injumatatiti cantitatile.

  10. #10
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    Budinca de gris cu branza de vaca
    Ai nevoie de: o ceasca de branza de vaci, 3 galbenusuri, un pahar cu lapte, 3-4 linguri de gris, o lingura de unt.


    Cum procedezi: Freci bine galbenusurile cu untul, apoi adaugi branza de vaci strivita, cateva linguri de lapte si grisul "in ploaie".

    Torni compozitia intr-un vas termorezistent si o bagi la cuptor cam un sfert de ora (pana cand se desprind marginile). Torni deasupra ei laptele fierbinte si o reintroduci in cuptorul incins, dar stingi focul.

    Cand laptele s-a absorbit complet, budinca este gata.


  11. #11
    Floricica Senior nevgian's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.04.2006
    Postari in forum
    3.298
    BUDINCA DE LAMAIE
    - 125 g lapte, - 20 g unt, - 20 g zahar, - 20 g faina, - 1 ou, - 1 lamaie. Din unt, faina si lapte se face un sos alb. Zaharul se freaca cu galbenusul si se amesteca cu sosul dupa ce acesta s-a racit, cu putina coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, iar la urma cu albusul spuma. Se coace sau se fierbe in baine-marie 30 min. intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari