Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Picior plat (Platfus)

  Piciorul plat sau platifusul este prabusirea boltilor longitudinala si transversala ale piciorului si este destul de des intalnit la copii. Pana la varsta de 4 ani foarte multi copii au piciorul plat insa nu este necesar sa se intervna deoarece este considerata o stare normala a piciorului si acesta se poate corecta de la sine.

  In majoritatea cazurilor, platufusul este congenital insa poate sa apara si din cauza unui dezechilibru intre rezistenta si colicitare si atunci vorbim de platfus dobandit.

  Ca metode de tratament, dupa varsta de 4 ani (pana la care platfusul se poate corecta singur) si chiar si inainte se poate incepe un program de gimnastica medicala si inot. De asemenea, se recomanda o igiena locala foarte buna, mersul descult, putratrea in incaltari fiziologice (cu toc fiziologic de 2-4 cm) si exercitii de mers pe varfuri sau pe marginea exterioara a picioarelor. In plus pentru formele mai severe de platfus, se recomanda si talonetele impreuna cu gimnastica medicala.

  O alta metoda de tratament este cel chirirgical care este recomandat abia dupa varsta de 10 ani si numai in conditiile in care afectiunea nu a putut fi tratata prin celelate metode nechirurgicale.

 2. #2
  Moderator Floricica Cu Vechime savuanamaria's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.07.2010
  Localitate
  Craiova
  Postari in forum
  7.818
  O alta problema ortopedica si foarte des intalnita :
  Monturile apar din pricina incaltamintei necorespunzatoare, genetic sau a formei degetelor. Articulatia de la baza halucelui (degetul mare de la picior) se umfla, iar acesta tinde spre degetul vecin. In medicina acesta afectiune este cunoscuta ca si Hallux Valgus sau montul piciorului, se prezinta sub forma unei proeminente osoase aparute la baza halucelui. Pe langa neplacerile de ordin fizic, monturile pot fi foarte dureroase.
  Se poate incerca corectarea prin purtarea de orteze speciale sau pot fi "reparate" chirurgical!
  Modificata de savuanamaria; 08.11.2010 la 14:48:52.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari