Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Copil violent

  In general un copil va face fata unor situatii familiale tensionate sau dicifile prin violenta si agresivitate, acestea fiind astfel un mod de a atrage atentia asupra lor sau doar pentru a-si defini o identitate.

  De cele mai multe ori violenta unui copil este alimentata de frica si se manifesta prin accese de furie, copilul respectiv nu are inceredere in cei din jur, si incearca sa combata aceste trairi prin violenta.

  In general violenta copilului este determinata de medicul in care traieste astfel ca este neesara o terapie de familie nu doar consiliere psihologica pentru copil.

  In nici un caz nu este indicat ca violenta unui copil sa fie ingnorata, Trebuie determinate cauzele care il fac sa fie violent, trebuie stabilite niste reguli stricte si trebuie sa ii fie foarte clar explicat copilului ca fiind violent ii raneste pe ceilalti copii, le face rau. Trebuie sa inteleaga unde si de ce greseste si trebuie ajutat sa isi exprime nemultumirile in alt mod, neagresiv.

  Cum credeti ca ar trebui sa ne purtam cu un copil violent? Cum se poate rezolva aceasta violenta, cum putem canaliza acea energie irosita de copil prin violenta, catre ceva constructiv si benefic pentru el?

 2. #2
  didi123
  Guest
  Buna, am intalnit multe cazuri cu copii violenti, mai ales la gradinita, si nu numai. Cassandrei i s-a intamplat multe lucruri, o data, un baiat, cred ca vreo 8 ani avea, i-a tras o palma Cassandrei peste fata, de s-a invinetit in locul acela, si nici nu vedea bine, vedea in ceata in acel moment. Desi are doar 8 ani, are forta, si e foarte violent. Dar mediul in care creste nu este in tocmai bun pentru un copil, parintii beau, nu prea au grija de el. Se cearta non stop, ce sa ma spun, ca participa si la anumite conflicte, batai mai bine spus, intre parinti. Tatal respectivului copil, o bate pe mama, si exemplele pot continua. Si nu numai, mai existe si cazuri in care copii traiesc intr-un mediu stabil, dar ca o iau pe cai gresite. Si asa ajung batausi, puscariasi, samd. S-au mai luat multi copii de Cassandra la gradinita, si de fiecare data, am invatat-o sa se duca la doamna educatoare sa ii spuna, si asa face. Ca nu sa fac eu pe acolo show, sa ma vada toate lumea, mai bine rezolva invatatoare treburile. Nu ma refer ca eu nu trebuie sa o protejez, sa ma bag si eu in astfel de cazuri, desigur ca ma bag, cand copilul e acasa cu mine, sau langa mine, sotul, sau familia. Dar cand e la gradinita, doamna educatoare, zic eu, trebuie sa se preocupe de ea, pentru ca, fiica mea e lasata in grija ei acolo, ea isi asuma toate riscurile.
  Modificata de didi123; 30.08.2010 la 10:38:15.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari