Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita nico.smile's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.02.2009
  Postari in forum
  19
  Nepotelul meu de 3 anisori a inceput sa se balbaie de catecva luni. Nu este ceva constant ci doar uneori. Parintilor li s-a recomandat sa mearga cu el la un logoped sa faca terapie. As vrea sa va intreb daca stiti in ce consta terapia pentru balbaiala.


 2. #2
  Floricica Debutanta adrianarenata's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2008
  Postari in forum
  999
  balbaiala -tulburare de ritm presupune examen general(antecedente ertocolaterale,personale, apariatia si evolutia bailbaielii,conditii de mediu, structura familiei si a relatiilor)
  -examen somatic(inaltime greutate,cavitate bucala)
  -examen psihologic-atentia,memoria,orientarea temporo spatiala,lateralitate,gandire,afectivitate
  examen logopedic-relatia cu educatoarea, comportament,respiratie,miscari articulatorii,fluenta si ritm general expresia faciala,ticuri,cauze
  terapia consta in :educarea ritmului miscarilot fundamentale ale corpului,imitarea miscarilot ritmice,
  ex.cu obiecte,crearea situatiilor motorii imaginare,
  cantecul folosit in diferite forme,exersarea propozitiilor simple, ex d epronuntie,povestire dupa ilustatii,jocuri de cerc,dialoguri,exersarea vorbirii in afara colectivului.
  Acestea sunt cateva dintre obiective stabilite si urmarite de terapia logopedica.fiecare timpde terapie se stabileste direct cu logopedil-psihologul si familia in functie de particularitatile copilului.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari