Ultimele discutii din forum
+ Raspunde
Pagina 1 din 20
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
  1. #1
    Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.04.2005
    Postari in forum
    1.037

    NOU! O branzica speciala pentru copii!

    Pentru ca ne place sa facem si sa descoperim lucruri impreuna, saptamana trecuta ne-am dus – alaturi de prietene din Comunitate si de copiii nostri – in vizita la fabrica Danone. Atat noi, cat si copiii, aveam foarte multe curiozitati legate de procesul tehnologic dintr-o fabrica de lactate (copiii nostri se simteau asemeni calatorilor din autobuzul magic! - intrebati-i ce este autobuzul magic si veti vedea de ce...), dar si legate de noul produs lansat de Danone.

    Danone a creat Danonino branzica natur, special conceputa pentru cei mici, cu 100% ingrediente naturale, fara zahar adaugat si cu un continut crescut de Ca si Vitamina D, pentru a acoperi cat mai mult din necesarul zilnic de nutrienti al copiilor nostri.

    Inainte de a intra in fabrica ne-am echipat corespunzator: cu halate, bonete, botosi, dopuri de urechi si ochelari, ne-am spalat pe maini, respectand astfel regulile de curatenie ale fabricii, si am pasit spre liniile de productie. Au mers cu noi si cativa dintre copilasii mai mari ai comunitatii, iar cei mici au ramas sa se distreze cu Nino Nino Danonino. Povestea toata a spus-o Simona intr-un articol care se regaseste printre povestile comunitatii noastre.

    Am facut si multe, multe fotografii, in care se vad multe aspecte din fabrica, ne vedem noi , dar mai ales se vad copiii nostri, care s-au distrat de minune...

    Noi doar am inceput povestea si le rugam pe mamicile care au fost impreuna cu noi sa o spuna mai departe. Iar copiii o pot completa si ei...

  2. #2
    Moderator Floricica Senior wondermom's Avatar
    Membru inregistrat la
    17.04.2008
    Postari in forum
    3.355
    Alegerile pe care trebuia sa le fac in fata rafturilor cu lactate din magazine inainte de a deveni mamica erau relativ usoare: ma indreptam catre produsele care al caror gust, pur si simplu, ma atragea. Uneori, cand vroiam sa experimentez si altceva, alegeam o alta marca. Dar, dupa venirea pe lume a copilului, deja sarcina de a alege un iaurtel, o cutie de lapte sau branzica s-a ingreunat. Multe marci, multa reclama, dar ce este mai bun pentru copilul meu? Ce sa aleg? Ce face orice mamica preocupata de gasi cat mai multe informatii? Da cautare pe Google. Asadar, l-am „intrebat” pe „domnul Goagal”. Ei, dar nu e chiar atat de simplu. Avalansa de informatii de pe Internet parca a pus mai mult gaz pe foc: pareri pro si contra, ba e buna marca de lactate, ba nu e buna, o persoana recomanda un anumt iaurtel, dar imediat venea o alta care aducea contraargumente, multe articole pe tema asta erau sponsorizate, deci nu imi venea sa le cred 100%, chiar si parerea pediatrilor varia foarte mult. Alimentatia copilului, cel putin in primii doi ani de viata, am simtit-o ca pe o cursa cu obstacole: atentie sporita pentru a evita ingredientele nocive din produsele cumparate. Cand a mai crescut, Matei ma intreba: „Mami, cum se face laptele?”. I-am povestit; a inteles partea cu vacuta, dar partea cu ambalarea nu a inteles-o prea bine pentru ca notiunea de „fabrica” nu era clara. Asa ca, in ziua cand copilul.ro m-a invitat in vizita la fabrica Danone, raspunsul afirmativ a venit de la sine. Acum aveam ocazia sa vad „la sursa” cum se fabrica iaurturile, sa aflu detalii despre ingrediente, despre modul de preparare si am decis sa il iau si pe Matei pentru a-i arata procesul de fabricatie.

    In ziua vizitei, am plecat de acasa, Matei cu foarte multa nerabdare, iar eu cu multa circumspectie. Ne-am intalnit cu mamici si copilasi si am plecat spre Danone. La sediu eram asteptati atat de oficiali – pentru mamici – cat si de animatori – pentru copii. Dupa o scurta prezentare a modului de organizare a fabricii, ne-am echipat cu halate, bonete, ochelari, ciupici de unica folosinta si, mai ales, cate o pereche de dopuri pentru urechi. Ni s-a explicat ca in prima sectiune a fabricii va fi zgomot puternic si vom avea nevoie de protectie pentru urechi. Ne-am spalat pe maini si am inceputul turul.

    In prima sectiune, am vazut multe recipiente imense si tubulaturi din metal iar zgomotul era, intr-adevar, foarte mare. Era zona de preluare a laptelui, de separare a zerului, degresare. Ghidul ne-a condus in camera de comanda, unde ne-a arata ca intreaga activitate a utilajelor este dirijata si controlata prin intermediul unor computere. Aici fiind mai liniste, ghidul a prezentat procesul de fabricatie al iaurtului, diferenta intre iaurtul de casa si cel de fabrica si faptul ca in fabrica, pe langa lapte dulce, se adauga si lapte praf pentru a atinge un anumit procent de proteine (care in continutul laptelui dulce este mai scazut si variabil in functie de sezon). Ni s-a explicat ca materia prima este preluata de la marii fermieri: este vorba de ferme care au fost ajutate de compania Danone cu tehnologii si achizitia de vacute, iar acum productia de lapte este livrata catre fabrica. Apoi ghidul ne-a aratat recipientele cu pasta de fructe care urmeaza sa fie introdusa in iaurturile cu fructe. O mamica a rugat ghidul sa ii arate fuctele propriu-zise, insa a primit raspunsul ca recipientii sunt sigilati, iar inauntru se afla o pasta. In turul fabricii a urmat sectia de ambalare, iar zona asta a starnit interesul copiilor care au fost impresionati de liniile de ambalare. Ghidul ne-a purtat apoi prin zona de fermentare (cu temperatura ridicata), apoi la depozit. Am remarcat ca in fabrica erau relativ putini angajati, majoritatea erau in zona de ambalare, unde impachetau iaurturile in cutii de carton.

    Dupa vizita in fabrica, copiii s-au reintors la joaca, iar noua, mamicilor, ni s-au prezentat informatii legate de istoria brandului Danone, informatii despre calitatea produselor, precum si despre noul produs lansat pe piata – Danonino branzica natur. Intrebarile mamicilor s-au axat, in general, pe calitatea produselor: conservanti, termen de garantie, diferente nutritionale intre diverse produse, fie intre marci diferite, fie in cadrul aceleiasi marci, continutul de lapte praf, modul de preparare al noului produs prezentat si nu numai.

    Cu ce m-am ales din experienta asta? Am primit o parte din raspunsuri, unele aspecte le banuiam, altele le-am aflat acum. Per total, a fost o experienta interesanta.

  3. #3
    Floricica Nou Venita littleprincess's Avatar
    Membru inregistrat la
    06.05.2009
    Postari in forum
    37
    Saptamana trecuta, am fost invitati sa vizitam fabrica Danone! A fost un bun prilej de a ne revedea cu mamicile, de a socializa, de a ne bucura de momentele copilarie – datorita celor mici – care au o energie fantastica! Micutii care au mers cu noi in fabrica au fost foarte incantati, iar Matei al Simonei este o dovada clara! Voi revenii cu impresiile mele si informatiile pe care le-am aflat!

  4. #4
    Floricica Nou Venita MamaNedelcu's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.10.2011
    Postari in forum
    172
    Produse // Danone Romania de ce trebuie culturi de fermentare in branza?????????????????si de unde sunt extrase ele?

  5. #5
    Floricica Nou Venita dorothy's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.01.2010
    Postari in forum
    35
    Vizita la Danone mi-a placut foarte mult! Dincolo de faptul ca m-am simtit ca Alice in Tara Minunilor , am aflat niste chestii foarte interesante: modul in care sunt selectate fermele de la care se aduce laptele, de exemplu, mi s-a parut foarte sofisticat si potrivit pentru un brand de dimensiunea Danone.

    Am apreciat regulile de curatenie din fabrica si faptul ca peste tot unde erau chiuvete, erau si instructiuni de spalat pe maini. Mi s-a parut foarte dragut si util in acelasi timp.

    M-a distrat ca am vazut la un moment dat in fabrica o "rola" mare cu cutii de iaurt. Apare si intr-o poza in albumul vostru pe Facebook. Si am avut o reactie de genul "Oaaaa, ce tare!" Iar tipa care ne arata fabrica a spus: "Acestea sunt cutii care nu vor fi folosite". Am fost putin dezamagita initial, dar apoi am inteles: daca este o defectiune cat de mica la linia de productie, tot ce iese pe banda este rebut, se da la o parte. Si doar dupa ce angajatii se asigura ca totul este in regula, abia atunci se reia punerea iaurtului in cutii si totul revine la cursul normal. Asadar, "rola" care mi-a placut mie era facuta pentru a proteja consumatorii.

    Mi-a placut tot si imi pare bine ca am putut ajunge la fabrica, chiar am descoperit chestii interesante. Bune de povestit copiilor si nepotilor.

  6. #6
    Floricica Cu Vechime ioanabalescu's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.08.2007
    Postari in forum
    9.523
    Pot spune despre vizita la Danone ca a fost o experienta. Nu am mai vizitat o fabrica de iaurturi. Mi-a placut ca era curat, se respecta normele de igiena. Nu am plecat prea lamurita cu raspunsurile la intrebari. Nu stiu ce client target are Branzica, insa pot spune ca nu cred ca e recomandata la inceputul diversificarii. Contine sare si zahar, ingrediente care nu sunt recomandate pentru un copil de pana intr-un an. Eu am consumat-o, insa alegerea mea este sa nu ii dau Sofiei. Andreei nu i-a placut. Ea oricum nu se omoara cu iaurturile.Nu e rea la gust dar nu are gust de branzica.Are gust de un iaurt mai gros. O sa consum Danone ca si pana acum.
    Ar fi interesant daca cineva din interiorul Danone ne-ar putea raspunde la intrebari.

  7. #7
    Floricica Nou Venita MamaNedelcu's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.10.2011
    Postari in forum
    172
    Citat Postat de ioanabalescu Vezi mesajul
    Pot spune despre vizita la Danone ca a fost o experienta. Nu am mai vizitat o fabrica de iaurturi. Mi-a placut ca era curat, se respecta normele de igiena. Nu am plecat prea lamurita cu raspunsurile la intrebari. Nu stiu ce client target are Branzica, insa pot spune ca nu cred ca e recomandata la inceputul diversificarii. Contine sare si zahar, ingrediente care nu sunt recomandate pentru un copil de pana intr-un an. Eu am consumat-o, insa alegerea mea este sa nu ii dau Sofiei. Andreei nu i-a placut. Ea oricum nu se omoara cu iaurturile.Nu e rea la gust dar nu are gust de branzica.Are gust de un iaurt mai gros. O sa consum Danone ca si pana acum.
    Ar fi interesant daca cineva din interiorul Danone ne-ar putea raspunde la intrebari.
    bravo mami ,ma bucur ca mai este cineva corect si sincer aici

  8. #8
    Floricica Avansata alinaflory's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.06.2009
    Postari in forum
    1.986
    Mamici si bebici din comunitate ne-am intalnit pentru a vizita fabrica Danone si pentru a savura produsele, lor in mod special noua 'Branzica natur'. Am ajuns la punctul de intalnire, am plecat cu autocarul si odata ajunsi acolo mie una mi-sa parut ceva extraordinar am avut parte de o primire foarte frumoasa si neasteptata, copii au fost intampinati de 'domnul Dino' si Printesa , s-au distrat tare bine au colorat, si-au pictat fetele au facut figurine din baloane si bineanteles au gustat noua branzica iar mamicile au vizitat fabrica si au ascultat istoria Danone , modul de prelucrare al produselor, am fost sfatuite de o doamna dr pediatru , ni-sa raspuns la intrebari. In concluzie pentru mine si piticul meu a fost o zi extraordinara si distractiva, sa distrat si sa jucat astfel incat la plecare a adormit la mine in brate:)), iar eu am aflat lucruri foarte interesante si folositoare.

    Mario a fost tare incantat. Eu, una, m-am simtit extraordinar. O zi superba! multumim Copilul.ro si Danone.

    Referitor la branzica nici mie nu mi-a semanat a branzica ci mai de graba a iaurtel sau o combinatie de iaurtel cu smantana
    Modificata de alinaflory; 21.09.2012 la 20:33:44.

  9. #9
    Floricica Cu Vechime madona's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.01.2009
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    6.234
    A fost o intalnire foarte reusita. Andreea s-a bucurat de decor, animatie, iaurturile degustate.
    Am participat cu mare interes, pornisem spre ei ''foarte pornita'' sa le pun 1000 de intrebari, sa aflu raspunsuri pt a-mi confirma sau infirma indoielile dobandite in urma multelor articole citite despre Danone.
    Am vazut pt prima data ce inseamna o fabrica de prelucrare si ambalare a produselor lactate;

    -fermele de vaci sunt acceptate doar dupa o atenta verificare
    -laptele colectat este verificat pe loc, la colectare, trebuie sa aiba anumiti parametrii de calitate
    -cisternele vin in curtea fabricii, laptele se preia prin conducte pana in interior
    -laptele astfel preluat ajunge in tancuri
    -se alege smantana de lapte (ceva gen centrifugare)
    -laptele se pasteurizeaza printr-o spirala de conducte (se incinge pana aproape la punctul de fierbere pt 3-4 minute)
    -prin diverse conducte este directionat apoi spre zonele de prelucrare-totul prin conducte, (nu stiu ce material era dar lucea peste tot, nici urma de rugina)
    -n-am vazut lapte in fata decat cand un angajat ne-a adus un paharel cu mostra de lapte dintr-un tanc, scos printr-un ''stutz'' probabil steril...
    -curatenie impecabila
    -solutii dezinfectante si pe covorasele de la intrarile in diversele zone de prelucare
    -toate comenzile sunt computerizate, nu sta nici-un angajat transpirat sa mestece in vreo oala pe acolo...
    -aerisire perfecta pt ca mediul din interiorul masinariilor unde se dezinfecteaza recipientele sa fie steril...

    Ce am inteles eu:
    - Fermenti lactici...ce-or fi astia? pai am inteles ca sunt culturi de bacterii selectionate, doar anumite bacterii ''bune'', dezvoltate special pt marca Danone, care vin de undeva din afara...acestea dau gustul unic al marcii Danone...(toate celelte firme de iaurt folosesc fermenti lactici-bacterii pt a fermenta laptele, deci nu sunt singurii care fac asa o grozavenie)...
    - Unele iaurturi fermenteaza in paharele, altele direct in tancuri si apoi ambalate in paharele, de aici vine si diferenta de ''textura''...
    - In anumite perioade ale anului vacile au laptele mai putin consistent, mai putin gras, de aceea uneori se adauga lapte praf pt a imbogati iaurtul dpv nutritional-laptele praf se obine tot din lapte si e mai scump decat laptele crud, deci n-ar trebui sa ne sperie ca citim pe cutii adaosul de lapte praf...
    - Fructele din iaurt vin in containere sigilate, produse de firme specializate in asa ceva, sunt fructe ''oparite'' cu apa si zahar, un fel de gem nefiert...altfel nu ar rezista...mai poate contine concentrat ''natural'' din aroma fructului respectiv pt a-i spori savoarea...

    In concluzie:
    - Daca-mi place gustul produselor Danone, cumpar Danone, daca nu aleg alta firma...dar macar aici am vazut cat de curat este...
    - Gustul iaurtului ''de casa'' n-o sa-l regasim in nici-un iaurt comercializat, la scara industriala nu sta nici-un fabricant sa fermenteze laptele cum facea bunica la tara...a propos, si acela se fermenta tot cu bacterii, existente deja in lapte sau in mediul inconjurator
    - Daca am copil pretentios, care vrea iaurturi ca si desert, ii dau iaurt cu fructe cumparat, daca nu, pun eu fructe in iaurtul facut in casa si-l conving ca e mai sanatos...

  10. #10
    Floricica Cu Vechime madona's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.01.2009
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    6.234
    Branzica nou introdusa pe piata are un gust bun, dar seamana mai mult cu un iaurt gras...recipientul este mic, nu datorita faptului ca nu s-a putut face unul mai mare, ci pt ca dupa calculele departamentului de marketing asta a fost cantitatea care putea fi vanduta la pret competitiv...trebuia sa scoata paharelul la pret bun, nu? parerea mea!

  11. #11
    Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.04.2005
    Postari in forum
    1.037
    Citat Postat de MamaNedelcu Vezi mesajul
    Produse // Danone Romania de ce trebuie culturi de fermentare in branza?????????????????si de unde sunt extrase ele?
    Mama Nedelcu, in primul rand, vreau sa iti spun ca am inteles punctul tau de vedere. Tu vrei un rapuns acum la intrebarile tale.


    Noi iti putem raspunde cu ceea ce am aflat intreband la fabrica ce aveam si noi de intrebat. Pentru ca nu esti tu singura mama care are intrebari.



    Am intrebat si noi la fabrica si am aflat ca branza asta natur este facuta din 65% branza si 35% iaurt. Si culturile care sunt trecute la compozitie sunt culturile din iaurt. Ce fel de culturi sunt vom intreba mai departe si vom posta raspunsul. Ce am aflat iarasi la fabrica este faptul ca Danone foloseste culturi de la o fabrica de fermenti de unde probabil isi iau fermentii multi alti producatori de iaurturi. Nu face Danone fermenti.


    Trimitem intrebarea ta mai departe.


    Numai ca mamicile care au fost la fabrica pot sa isi exprime inclusiv parerile pe care si le-au format in urma a ceea ce au vazut si aflat in timpul vizitei in fabrica.

+ Raspunde
Pagina 1 din 20
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari