Ultimele discutii din forum
+ Raspunde
Pagina 1 din 14
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
  1. #1
    Floricica Nou Venita nadia84's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.12.2009
    Postari in forum
    283

    Alimentatia bebelusului intr-un cuplu de vegetarieni

    sotul meu e ovo-lacto-vegetarian convins, nu a mincat carne niciodata, defapt provine dintr-o familie de vegetarieni. Eu desi maninc ffff rar carne nu ma pot numi vegetariana. Avem o fetita de 9 luni jum. careia i-am dat carne doar din borcanele neavind posibilitatea sa-i gatesc eu cu carne (locuim cu socrii). De ceva timp am omis sa-i mai dau borcanele deoarece nu le mai accepta si chiar si pentru mine imi par dubioase la gust si miros. Acum sunt intr-o dilema..... oare fac bine daca nu ii mai dau carne? Va multumesc!

  2. #2
    miha.b
    Guest
    in cazul bebelusilor regimul vegetarian trebuie urmat numai cu sfatul nutritionistului care iti va concepe un meniu care sa acopere lipsa proteinelor din carne.

    cum nu ai posibilitatea sa ii dai carne ...nu te primeste in bucatarie cu ea?

  3. #3
    Floricica Avansata madasabi's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.01.2011
    Postari in forum
    1.266
    eu tin foarte mult ca fetita mea sa pape carne zilnic,oricat de putin ar manca,dar sa pape.si plus de asta ii place mult si ei.ciudat.si de exemplu ce ciorbite ii faci fara carne?eu zic ca ar trebui sai faci copilului o ciorba cu carne,sa nu ii mai dai borcane..

  4. #4
    Floricica Avansata hande's Avatar
    Membru inregistrat la
    22.03.2010
    Postari in forum
    1.594
    Eu consider ca alimentatia unui bebelus nu ar trebui sa depinda de preferintele culinare ale parintilor sau ale bunicilor.Sunt sigura ca pediatrul ti-a oferit o schema pt diversificare ,pe care ar trebui s-o respecti ,ca sa eviti pe viitor anumite probleme de sanatate ale copilului.
    Nu am inteles de fapt de ce nu poti sa gatesti carne in casa socrilor...acest fapt nu le-ar afecta cu absolut nimic principiile alimentatiei proprii.
    Am si o curiozitate,poti sa ne scrii,te rog,meniul zilnic al bebelusului tau de cand nu mai mananca borcanele?

  5. #5
    Floricica Nou Venita enemgabriel's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2006
    Postari in forum
    66
    Proteinele
    Acestea sunt celule organice ale muschilor, organelor, creierului, oaselor etc. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”.
    Problema care se pune in cazul unei alimentatii “traditionale” nu este sa duci lipsa de proteine, ci cum sa nu mananci prea multe. Prea multe proteine sunt periculoase pentru corpul uman in aceeasi masura cu a avea prea putine.
    Proteinele sunt cele mai complexe alimente, iar asimilarea si utilizarea lor, cele mai complicate.



    Daca alimentul cel mai usor de descompus este fructul, cel mai greu de separat in elemente pe care corpul nostru le poate folosi este proteina.
    Cand consumam proteine, corpul cheltuie pentru digestie o energie mai mare decat pentru orice alt aliment.
    Cu cat mancam mai multe proteine, cu atat mai mult ne este consumata energia pentru descompunerea lor.
    Noi nu avem nevoie atat de mult de proteine, deoarece corpul uman recicleaza doar 70% din reziduurile proteice; si apoi, noi ne pierdem numai 23 de grame de proteine pe zi, prin fecale, urina, par, piele moarta si transpiratie.
    Pentru a completa aceasta cantitate pierduta ar trebui sa mancam 750 grame proteine, ori unii mananca mai mult.
    Consumand mai mult decat avem nevoie, corpul este suprasolicitat in incercarea lui de a elimina surplusul. Proteinele in exces nu numai ca va fura energie, dar trebuie sa fie depozitate in corp ca reziduu toxic, determinand si o crestere in greutate, deoarece nu exista energia necesara pentru a-l elimina. A doua zi, un alt surplus de proteine apare si situatia se agraveaza. Proteina nu apare in corpul omului prin consumul de proteine, ci prin aminoacizii din mancare. Proteina animalelor consumate difera de proteina umana. Corpul nu poate folosi sau asimila proteine in forma lor originara. Ele trebuie descompuse in aminoacizii care o formeaza. Apoi, corpul recompune aminoacizii (ii sintetizeaza) in proteine proprii corpului uman. Valoarea unui aliment este data de aminoacizii care il compun. Animalele insa nu au puterea sa sintetizeze cei 8 aminoacizi esentiali si de aceea trebuie sa-I ia din plante. Plantele ii pot sintetiza din aer, apa, pamant, dar animalele, inclusiv omul, sunt dependente de proteinele din plante – fie direct, mancand plantele, fie indirect, mancand animalele care au mancat plante (carnivorele mananca numai ierbvivore).
    Exista 23 de aminoacizi diferiti. Toti sunt esentiali, altfel nu ar mai exista. 15 dintre ei pot fi sintetizati de corpul uman, dar 8 trebuie luati direct din mancarea consumata.
    Consumarea regulata a fructelor, vegetalelor, nucilor, semintelor, mugurilor va asigura toti aminoacizii necesari, exact ca si la alte mamifere, care nu consuma carne si care totusi nu sufera de vreo deficienta proteica.
    Din alimentele digerate si din reciclarea reziduurilor proteice, corpul are in permanenta aminoacizi, care circula prin sange si prin sistemul limfatic. Cand corpul are nevoie de aminoacizi, ii ia de aici.
    Circulatia aminoacizilor este ca o banca deschisa toata ziua. Ficatul si celulele depun si scot permanent aminoacizii necesari din sange si limfa. Cand in sange sunt prea multi, ficatul ii scoate si ii depune (stocheaza) pana este din nou nevoie de ei. Daca scade nivelul lor din sange datorita consumarii acestora de catre celule, ficatul ii repune inapoi in circulatie. Si celulele ii pot depozita si repune in circulatie. Deoarece majoritatea celulelor din corp sintetizeaza mai multe proteine decat este necesar pentru sustinerea vietiilor, celelalte celule retransforma proteinele repartizate lor in aminoacizi, depozitandu-i in sange. Acest circuit al aminoacizilor este esential in intelegerea faptului ca proteinele complete (animale) nu sunt necesare in dieta.




    Cei 8 aminoacizi pe care corpul nostru nu ii poate sintetiza trebuie luati din alimente. Fructele si vegetalele contin majoritatea celor 8 aminoacizi, iar morcovii, bananele, varza, conopida, porumbul, castravetii, vinetele, mazarea, cartofii, dovlecii, rosiile, nucile, semintele de floarea-soarelui, susanul, alunele si fasolea ii contin pe toti opt.
    Aminoacizii continuti in plante sunt intr-o cantitate mai mare decat cei continuti in carnuri.

  6. #6
    Floricica Novice daniela37's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.05.2011
    Postari in forum
    556
    Citat Postat de enemgabriel Vezi mesajul
    [FONT="]Proteinele[/FONT]
    Acestea sunt celule organice ale muschilor, organelor, creierului, oaselor etc. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”.
    Problema care se pune in cazul unei alimentatii “traditionale” nu este sa duci lipsa de proteine, ci cum sa nu mananci prea multe. Prea multe proteine sunt periculoase pentru corpul uman in aceeasi masura cu a avea prea putine.
    Proteinele sunt cele mai complexe alimente, iar asimilarea si utilizarea lor, cele mai complicate.



    Daca alimentul cel mai usor de descompus este fructul, cel mai greu de separat in elemente pe care corpul nostru le poate folosi este proteina.
    Cand consumam proteine, corpul cheltuie pentru digestie o energie mai mare decat pentru orice alt aliment.
    Cu cat mancam mai multe proteine, cu atat mai mult ne este consumata energia pentru descompunerea lor.
    Noi nu avem nevoie atat de mult de proteine, deoarece corpul uman recicleaza doar 70% din reziduurile proteice; si apoi, noi ne pierdem numai 23 de grame de proteine pe zi, prin fecale, urina, par, piele moarta si transpiratie.
    Pentru a completa aceasta cantitate pierduta ar trebui sa mancam 750 grame proteine, ori unii mananca mai mult.
    Consumand mai mult decat avem nevoie, corpul este suprasolicitat in incercarea lui de a elimina surplusul. Proteinele in exces nu numai ca va fura energie, dar trebuie sa fie depozitate in corp ca reziduu toxic, determinand si o crestere in greutate, deoarece nu exista energia necesara pentru a-l elimina. A doua zi, un alt surplus de proteine apare si situatia se agraveaza. Proteina nu apare in corpul omului prin consumul de proteine, ci prin aminoacizii din mancare. Proteina animalelor consumate difera de proteina umana. Corpul nu poate folosi sau asimila proteine in forma lor originara. Ele trebuie descompuse in aminoacizii care o formeaza. Apoi, corpul recompune aminoacizii (ii sintetizeaza) in proteine proprii corpului uman. Valoarea unui aliment este data de aminoacizii care il compun. Animalele insa nu au puterea sa sintetizeze cei 8 aminoacizi esentiali si de aceea trebuie sa-I ia din plante. Plantele ii pot sintetiza din aer, apa, pamant, dar animalele, inclusiv omul, sunt dependente de proteinele din plante – fie direct, mancand plantele, fie indirect, mancand animalele care au mancat plante (carnivorele mananca numai ierbvivore).
    Exista 23 de aminoacizi diferiti. Toti sunt esentiali, altfel nu ar mai exista. 15 dintre ei pot fi sintetizati de corpul uman, dar 8 trebuie luati direct din mancarea consumata.
    Consumarea regulata a fructelor, vegetalelor, nucilor, semintelor, mugurilor va asigura toti aminoacizii necesari, exact ca si la alte mamifere, care nu consuma carne si care totusi nu sufera de vreo deficienta proteica.
    Din alimentele digerate si din reciclarea reziduurilor proteice, corpul are in permanenta aminoacizi, care circula prin sange si prin sistemul limfatic. Cand corpul are nevoie de aminoacizi, ii ia de aici.
    Circulatia aminoacizilor este ca o banca deschisa toata ziua. Ficatul si celulele depun si scot permanent aminoacizii necesari din sange si limfa. Cand in sange sunt prea multi, ficatul ii scoate si ii depune (stocheaza) pana este din nou nevoie de ei. Daca scade nivelul lor din sange datorita consumarii acestora de catre celule, ficatul ii repune inapoi in circulatie. Si celulele ii pot depozita si repune in circulatie. Deoarece majoritatea celulelor din corp sintetizeaza mai multe proteine decat este necesar pentru sustinerea vietiilor, celelalte celule retransforma proteinele repartizate lor in aminoacizi, depozitandu-i in sange. Acest circuit al aminoacizilor este esential in intelegerea faptului ca proteinele complete (animale) nu sunt necesare in dieta.




    Cei 8 aminoacizi pe care corpul nostru nu ii poate sintetiza trebuie luati din alimente. Fructele si vegetalele contin majoritatea celor 8 aminoacizi, iar morcovii, bananele, varza, conopida, porumbul, castravetii, vinetele, mazarea, cartofii, dovlecii, rosiile, nucile, semintele de floarea-soarelui, susanul, alunele si fasolea ii contin pe toti opt.
    Aminoacizii continuti in plante sunt intr-o cantitate mai mare decat cei continuti in carnuri.
    wooow! m-a impresionat expunerea ta, este foarte convingatoare. Daca mama reuseste sa inlocuiasca tot ce ii trebuie copilului prin consumul de legume, fructe si seminte, este ok. Numai ca mie mie se pare un picut mai complicat sa gatesti toate aceste legume ca sa le poata manca bebele. Si spun asta pentru ca nu am experienta in incercarea de a-i asigura unui bebelus tot ce ii trebuie din fructe si legume. Cu carnea la dispozitie este mai simplu. Sa inteleg ca si tu ai pentru copiii tai tot un regim fara carne? Cum arata un meniu zilnic pentru un copil de 9 luni? Dar pentru copiii mai mari? Chiar mi se pare o altenativa si as vrea, sincer, sa stiu. Multumesc.

  7. #7
    Floricica Nou Venita nadia84's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.12.2009
    Postari in forum
    283
    Mamici va multumesc pentru opiniile voastre. La noi e o situatie mai speciala daca pot sa o numesc asa. Sotul provine dintr-o familie in care regimul alimentar vegetarian s-a transmis pe linie religioasa. Socrii sunt adventisti, sotul nu. Ei vad carnea, pestele ca ceva spurcat si din cauza asta nu permit sa se manince in casa lor asa ceva.......... Ma rog, eu am acceptat acest lucru pentru ca nu sunt o carnivora convinsa, dar acum cu fetita mi-e greu si nu stiu daca am facut alegerea corecta sa accept asta pentru ai nu-i supara.
    Meniul lui Emy e cam asa: Dimineata la I masa laptic cu cereale
    urmeaza fructe in diferite combinatii cu brinzica si/sau biscuiti,
    supa de legume sau pireu de legume cu iaurt, galbenus de ou, spanac cu usturoi
    la cina maninca mamaligutain lapte cu iaurt sau brinzica, lapte cu fidea, lapte cu gris, lapte cu hrisca, lapte cu orez
    la culcare primeste lapte cam 250-270 ml
    Asta e meniul ei zilnic cu anumite abateri binenteles

  8. #8
    miha.b
    Guest
    nadia nu e corect sa se stabileasca asa ce e bine si ce e rau ...
    eu una am avut un conflict micut pe vremuri cu cineva care se hotarase pe meniul vegetarian a copil ...
    m-am ofticat tare pentru ca pe vremea aia aveam probleme mari cu fetita ...
    intre timp fetita respectiva ... a crescut ... e cam mofturoasa ... in lipsa de idei i-a oferit si carne ... tot mofturoasa era oricum ...
    deci ... ideea e in familia in care locuiesti religia e cam dusa la extrem ... nu tine seama de necesitatile unui bebelus ... ci doar de purificarea spirituala a adultilor (eu una le-as zice sa si-o bage undeva .... ca oricum in iad ajunge :) ) ... ca sa nu ma mai gandesc la cei care refuza tratamentele medicale ...
    sfatul meu este sa consulti un nutritionist bun, chiar mai multi pentru ca nu vrei sa te trezesti mai tarziu cu probleme.

    cat despre interdictia de a consuma carne ... ori o lasa la o parte ... primand interesul copilului ori va mutati.

  9. #9
    Floricica Nou Venita enemgabriel's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2006
    Postari in forum
    66
    Citat Postat de daniela37 Vezi mesajul
    wooow! m-a impresionat expunerea ta, este foarte convingatoare. Daca mama reuseste sa inlocuiasca tot ce ii trebuie copilului prin consumul de legume, fructe si seminte, este ok. Numai ca mie mie se pare un picut mai complicat sa gatesti toate aceste legume ca sa le poata manca bebele. Si spun asta pentru ca nu am experienta in incercarea de a-i asigura unui bebelus tot ce ii trebuie din fructe si legume. Cu carnea la dispozitie este mai simplu. Sa inteleg ca si tu ai pentru copiii tai tot un regim fara carne? Cum arata un meniu zilnic pentru un copil de 9 luni? Dar pentru copiii mai mari? Chiar mi se pare o altenativa si as vrea, sincer, sa stiu. Multumesc.
    A nu se intelege ca sunt impotriva consumului de carne,insa poate fi consumata cu moderatie fara a priva organismul de elemente nutritive.Copii mei au o alimentatie diversificata insa nu bogata in "carnuri",mai degraba mizam pe o alimentatie foarte bogata in fructe si legume,dar avem si supe de legume cu carnita.Sunt impotriva alimentatiei fast food,a mancarurilor mult procesate,a sucurilor bogate in aditivi alimentari.Evident ca nu putem scapa de alimente "comerciale" care se vand pe baza de reclama vizuala si care au un impact major asupra copiilor dar pot spune ca se consuma foarte rar astfel incat sa nu devina o regula.Este foarte adevarat ca este greu sa concepi niste meniuri sanatoase in fiecare zi sau cat mai sanatoase,dar pot spune ca se poate instaura un anumit stil de viata alimentar daca esti suficient de rabdator.
    Cel mic are 1 an si 1 saptamana,dimineata intra in meniu :mar cu biscuite plus 25-280 ml de suc(mar,sfecla rosie,kiwi,portocala si morcov)
    Pranz:supica de legume si carnita.
    Seara:iaurt cu biscuiti sau fagaras.In alte zile la pranz:ficatel de pui sau branzica cu ou amestecat
    In timpul nopti si seara inainte de culacre:NAN junior.
    Sper ca v-am fost de ajutor,daca sunt nelamuririastept intrebari.


    Atentie :meniul expus nu este o regula de urmat,este doar un meniu personal care la alti copii nu poate sa mearga la fel de bine.

    In afara de alimentele expuse ca facand parte din alimentatia celui mic mai adaug:1-2 tablete de vitamina c,1-2 tablete de multivitamine si cateva seminte de dovleac,o bautura pe baza de aloe vera.

  10. #10
    stefaniajohansson
    Guest
    am mai scris la inca un subiect despre proteinele din surse animale, care sunt absolut esentiale pt ca numai in proteinele animale se gaseste vitamina B12. am scris si ce se poate intampla in lipsa vitaminei B12..de fapt o sa pun linkul.

    Gabriel, ai dreptate intr-o anumita masura, problema se pune altfel insa: nu fiecare om are nevoie de acelasi aport de macronutrienti. daca un tip proteic tipic(nu vorbesc de extreme) are nevoie de pana la 70-75% proteine + grasimi (din care predomina grasimile), unui tip metabolic carbo ii merge cel mai bine cu max 30% proteine+ grasimi (in jur de 20% proteine). la fel de diferite sunt si sursele de proteine indicate celor 3 tipuri metabolice. ceea ce spui tu este valabil cand e vorba de o exagerare in alimentatie, cand ingeram mai multe proteine decat avem nevoie ca indivizi, nu ca o medie, pt ca eu nu ma incadrez in medie, de exemplu. si de fapt media nu e nici una din variantele de mai sus, ci media ar fi tipul mixt, care are nevoie de 50% carbo si 50% proteine+grasimi pt a atinge maximum de bunastare fizica, emotionala si mentala. daca pui un masai tipic (ei mananca aproape numai grasimi si proteine animale, foarte putini carbo -5% carbo- si sunt populatia cea mai sanatoasa din intreaga lume) sa manance ceea ce mananca un indian din India tipic(Asia)-care mananca predominant carbo, poate chiar sa ii afecteze sanatatea intr-un mod extrem de brutal. si invers.

    cu alte cuvinte, nu va privati de proteine animale numai pt ca ati citit intr-o carte ca excesul lor creaza prtobleme. fiecare om are nevoile proprii, deci cantitatile care ar insemna exces difera de la om la om. ar trebui insa sa va fie un semnal de alarma faptul ca majoritatea bolilor vestice care au legatura cu alimentatia (diabet, obezitate, boli cardiovasculare) apar datorita consumului excesiv de carbohidrati. nu uitati ca carbohidratii sunt cei care se ridic glicemia si datorita lor se produce in exces insulina. ratele obezitatii&CO au crescut in ultimii 70-80 de ani, culmea e ca consumul de proteine de calitate si de grasimi animale a scazut drastic, in schimb consumul de carbohidrati rapizi (mai ales din grane) a crescut ametitor. si atunci intreb eu: cine trebuie pus la zid? nu e mai simplu sa mancam cum mancau stramosii nostri? sa revenim la simplitate, la produse naturale, biodinamice, fie ca sunt ele de origine animala sau vegetala! avem nevoie de ambele!!

    Gabriel, ai apucat sa citesti pe pagina recomandata de mine? vad ca esti interesat de acest subiect insa as vrea sa vezi si cum arata parerile noi legate de nutritie. sa stii ca te va ajuta, nu e pierdere de timp!
    Modificata de stefaniajohansson; 18.05.2011 la 09:22:31.

  11. #11
    stefaniajohansson
    Guest
    am copiat postarea

    "vegetalele au un analog al vitaminei B12, nu au vitamina B12 in sine. iar acest analog blocheaza asimilarea de B12, deci creaza carente si mai mari de B12:

    "The few plant foods that are sources of B12 are actually B12 analogs. An analog is a substance that blocks the uptake of true B12, so your body’s need for the nutrient actually increases." aici gasesti tot articolul, te sfatuiesc sa iti faci cont ca sa ai acces la toate articolele lui Dr Mercola. e o sursa de informatie excelenta!:)) Warning: Potentially Life Threatening Vitamin Deficiency Affects 25% of Adults


    vitamina B12 este esentiala. in lipsa ei creierul poate fi afectat in mod ireversibil "This time lag is a serious concern, because after about seven years of B12 deficiency, irreversible brain damage can result." - extras din acelasi articol din linkul de mai sus
    alte roluri ale vitaminei B12:

    -la digestie, absorbtie, folosirea fierului, metabolizarea carbohidratilor si proteinelor
    - functionarea sanatoasa a sistemului nervos
    -promoveza o crestere si dezvoltare normala a nervilor
    - ajuta la reglare formarii celluleror rosii
    - la formarea si longevitatea celulelor
    -circulatie
    -productia de hormon adrenal
    -o functionare sanatoasa a sistemului imunitar
    - incurajeaza sanatatea org reproducatoare si sarcina femeii
    -claritate metala, concentrare, memorie
    -energie mentala, emotionala si fizica

    toate detaliile scrise de mine se gasesc pe linkul dat mai sus"
    -------------------------
    faptul ca 25% din populatia adulta a globului sufera de deficienta de vitamina B12 ar trebui sa fie un semnal de alarma pt toata lumea..1/4 adulti mananca prea putine produse animale..si multi cred ca se alimenteaza chiar mai sanatos in acest mod..

    Nadia, daca tu in inima ta de mama simti ca copilul tau are nevoie de carnita, trebuie sa poti sa discuti cu socrii. mergeti impreuna la un nutritionist ca sa inteleaga si ei ca ii furati fetitei dreptul la sanatate. nu trebuie sa exagerati cu consumul de produse animale, insa e absolut necesar (mai ales ca e copil, e in crestere) ca alimentatia ei sa contina si produse animale

    as fi avut de spus mult mai multe si de explicat mai amanuntit, insa trebuie sa parasesc cabinetul pt ca ii vine sotului un pacient
    Modificata de stefaniajohansson; 16.05.2011 la 15:29:37.

+ Raspunde
Pagina 1 din 14
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari