Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita adina.t's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.03.2009
  Postari in forum
  17
  Fetelor ieri cand l-am luat pe Matei de la gradi era extrem de suparat si cand am ajuns acasa s-a pus pe un plans groaznic pt ca educatoarea i-a pus sa faca liniute si bastonase si cum el nu stia i-a spus clar ca trebuia sa stie si l-a certat. Eu sunt consternata. Nu mi-a zis nimeni cand l-am inscris la gradi ca trebuie la 3 ani sa stie deja sa faca toate astea. Asa este? La 3 ani trebuie sa stie sa faca liniute si bastonase?


 2. #2
  Floricica Cu Vechime alina_popa_aly's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2006
  Postari in forum
  7.675
  Copilasul e in grupa mica, sau e grupa comasata si sunt copii de toate varstele???

  Oricum ar fi, educatoarea a vrut doar sa se scape de ei si le-a dat de "lucru".
  Copiii merg la gradinita sa invete. Chiar daca nu stiu NIMIC cand intra in colectivitate nu e absolut nici o problema. E datoria noastra a dascalilor sa-i educam, sa-i indrumam.....
  Nici vorba sa fie nevoie sa stie copilul sa faca liniute sau bastonase la inscrierea in gradinita. Sunt copii precoce, cazuri in care intr-adevar parintii lucreaza cu ei de acasa si merg cu mai multe cunostinte, insa in ce priveste"scrisu"...nici nu poate fi numit asa la varsta asta(pt. copii sunt desene), se face fffffffff treptat, prin joaca

  va dau doar un exemlu: Educatoarea deseneaza copilului pe o foaie mingi(cercuri). Copilul va trebui sa le umple cu buline, la inceput cu ajutorul educatoarei, mai apoi singur. Educatoarea deseneaza umbrele, copilul va trebui sa le umple cu picuri de ploaie(viitoarele liniute verticale). Abia dupa 4 ani, se vor scrie efectiv semne grafice pe liniatura de caiete de matematica.


  Ar trebui sa vb. cu educatoarea copilului si sa cereti o explicatie. Un start gresit poate afecta mult copilasul. Multa sanatate si numai bine.

 3. #3
  stefaniajohansson
  Guest
  eu sunt de parere ca in Romania li se cere prea mult copilasilor de gradinita. si eu imi aduc aminte ca imi era frica de "doamna" , sa nu cumva sa fac ceva gresit si sa ma certe (ceea ce in Romania se face de fata cu toti ceilalti copii)..si la fel si la sedintele cu parintii: toata lumea tre sa afle ca X sau Y a facut mai stiu eu ce. genul asta de educatie te descurajeaza total. inveti nu ca sa stii, ci ca sa nu fii certat.
  eu lucrez ca educatoare in Suedia si cel mai important lucru pe care il invata un copil la gradinita (aici) este cum sa se poarte, sa respecte, sa se ajute singur si sa ajute si pe altii, sa fie independent. nimeni nu e certat daca nu stie sa recunoasca un cerc sau patrat.. sau in cazul de fata sa faca un bastonas.. la 3 ani?? la 3 ani ar trebui sa poata sa stea intr-un grup si sa asculte ce spune educatoarea, sa asculte ce spun ceilalti copii si sa stie cand e randul lui sa vorbeasca, sa poata sa deseneze si sa spuna povestea desenului, sa stie niste cantecele de baza, si altele de acest gen. nu sa faca bastonase.. ce va invata in clasa pregatitoare? sa scrie poezii? invatatul trebuie sa fie o placere la varsta asta, nu o corvoada..cum zicea si alina: se invata treptat, prin joaca.
  si eu zic sa vorbiti cu educatoarea..multa bafta

 4. #4
  Floricica Debutanta yuxi's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.02.2010
  Postari in forum
  1.074
  Mai important decat prostiile alea de bastonase este ca un copil la varsta asta, si mai ales daca intra prima data in colectivitate, sa aiba parte de un inceput frumos si netraumatizant, sa invete sa socializeze, sa isi creeze relatii cu alti copii de varsta lui, sa se joace, sa faca multa miscare, si abia apoi sa invete sa faca bastonase. E o tampenie asta cu bastonasele. Nu poti sa ceri unui copil de varsta asta sa faca bastonase, cand unii din ei nici nu stiu sa tina un creion corect in mana sau sa ghideze creionul cu intentia sa faca ceva anume macar un amarat de cerc sau o linie.

 5. #5
  Floricica Senior arrriadna's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.01.2008
  Postari in forum
  2.821
  Spune-i educatoarei ca e acolo sa ajute copii, nu Einstein-i. Oricum, daca aveai un geniu il trimiteai direct la scoala...

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari