Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Rolul cartilor de colorat in dezvoltarea copilului

  Cartile de colorat joaca un rol foarte important in dezvoltarea aptitudilor copilului, il ajuta sa si descopere si sa isidezvolte o serie intreaga de abilitati.

  Coloratul dezvolta atentia pentru a colora frumos fara sa depaseasca marginile, grija pentru detalii, simtul estetic prin alegerea culorilor pe care le va folosidar si bucuria jocului si a obtinerii unui rezultat vizibil.

 2. #2
  Floricica Nou Venita iri_nuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2010
  Localitate
  honolulu
  Postari in forum
  265
  sigur ca o carte de colorat are avantajele spuse de tine...dar are dezavantajul ca ii da copilului totul de-a gata..... cu margini etc.... imaginatia copilului trebuie sa zburde...si consider ca el trebuie sa decida singur unde ii sunt marginile... EU asa am invatat sa desenez(si mai nou sa pictez).... copiind...facand singura si colorand din inagionatia mea.Sa stii ca totusi nu cad in extrema cealalta si interzic cartile de colorat :))....dar un echilibru intre cartile de colorat si foaia alba trebuie sa fie :).... Aceesi corelatie este si la jucarii...copiilor le luam jucarii, destule si colorate, sa le starneasca interesul si sa le dezvolte calitatile... dar trebuie sa se joaca si fara jucarii, sa se joace si cu imaginatia.... sa isi construiasca singuriii ..... sa lipeasca. sa decupeze, sa multe multe. :)).Imaginatia nu o dezvolti cand ai totul de-.a gata, sau cand ai margini :)

 3. #3
  Floricica Nou Venita Villi's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.12.2010
  Postari in forum
  237
  Sunt in general de acord cu ce a spus iri_nuk. A colora frumos nu inseamna a nu depasi marginile, ci inseamna a colora ordonat. Dar sunt de acord ca isi dezvolta simtul estetic prin alegerea culorilor. Cartea de colorat, ca si foaia alba de hartie ce-si asteapta mestesugarul, trebuie sa fie in slujba copilului, nu invers. Ele sunt doar niste mijloace care-l ajuta sa se exprime creativ. E cam aiurea sa auzi ca, la gradinita, li se dau buline sau mai stiu eu ce alte recompense copiilor ce coloreaza ordonat, cu multe culori, iar celor care prefera mono sau bicromatismul nu li se spune decat:,,mai exerseaza". Ce bine ca ideile astea nu existau pe vremuri, altminteri ma indoiesc ca am fi avut astazi bacovienele Amurg violet, Decor, Amurg de iarna, Gri etc.

 4. #4
  sunshine
  Guest
  Pentru mine cartea de colorat a fost intotdeauna o povara.De mica nu mi-a placut sa stau intre linii..ma plictisea coloratul ...imi placeau culorile dar imi placea sa le folosesc in afara unui cadru.Am carti de colorat pt fete ,f.multe dar nu le iau la rost sa le cer sa coloreze.Cartile de colorat la noi suntmai mult un fel de a-si face ele toto felul de chestii de-acolo.Uneori coloreaza dar de multe ori rup foile din carte si apoi le gasesc ele utilizari......uneori si coloreaza.Nu le-am cerut sa respecte cadru si nici culoare adecvata.....
  Cartile de colorat daca le respectam scopul nu cred ca dezvolta mare lucru.In mare parte ingradesc imaginatia......Insa copilul care coloreaza constant idiferent de carte de colorat sau foaie alba are un f mare avantaj deoarece isi dezvolta musculatura mica a maini,coordonarea maini si o anumita legatura care intervineintre ochi si mana care mai tarziu contribuie la invatarea cititului.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari