Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita whitehorse's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.02.2009
  Postari in forum
  18
  Tot aud in ultima vreme despre Disciplina Pozitiva. Ce stiti despre asta? Din cate am inteles este ultima descoperire in materie de parrenting.

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  ai aici un articol despre "disciplina pozitiva".

  Din moment ce rostul principal al disciplinei pozitive a copilului este de a insufla un comportament responsabil din punct de vedere moral, o bună creștere sau corectitudine, disciplina (educația părintească) va atinge acel scop cu un mult mai mare succes decât stilurile educaționale permisive (deci, tolerante) și autoritare. Aspectele pozitive ale disciplinei sunt sinonime cu educația și îndrumarea prin aceea că ea accentuează dezvoltarea interioară (lăuntrică, sufletească), responsabilitatea personală și autocontrolul. Toate aceste calități conduc la un comportament a cărui motivație vine din inima copilului.

  Mulți părinți consideră disciplina pozitiva a copilului ca fiind un mijloc de control al acțiunilor de moment ale copilului. Lucrul acesta este adevărat, dar numai parțial. Obiectivul principal al disciplinei privește viitorul și este de durată. Orice acțiuni expediente care sunt luate pentru moment trebuie să se armonizeze cu obiectivul ei principal. Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, și nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin școala ei, mai multe impliniri.

  Disciplina pozitiva a copilului constă dintr-un număr de principii esențiale și de fapte (acțiuni), unele încurajatoare iar altele corective. Partea de încurajare include: afirmare, premii (sau, stimulente), laude și răsplăți. Partea corectivă constă din: reproșul verbal, consecințele naturale, izolarea, restricțiile, pierderea privilegiilor și pedeapsa. Fiecare acțiune are un scop, un sens și ocupă un loc legitim în procesul general al disciplinei.

  link

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari